![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#4521 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-10-2016
Model: Monedo Titanium 2016
Silnik: 2.0 EB (AT) 203KM
Rocznik: 12.2016
|
Cytat:
- Z autom.ukł. pomocy przy parkowaniu a u mnie nie ma . Poczekamy zobaczymy Bump: Odnośnie parkowania znalazłem takie coś Układ aktywnego wspomagania parkowania (PAP)* - Działanie Układ aktywnego wspomagania parkowania (PAP – Park Assist Pilot) pomaga kierowcy w parkowaniu, sprawdzając najpierw, czy wolna przestrzeń jest wystarczająco duża, a następnie obracając kierownicą w celu wprowadzenia samochodu na miejsce postojowe. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Odległość, przy której występuje ostrzeżenie, jest mniejsza, gdy czujniki są używane przez układ PAP niż wtedy, gdy korzysta z nich zwykły układ wspomagania parkowania. Ale nadal nie wiem co to dokładnie oznacza Ostatnio edytowane przez bartulko ; 30-11-2016 o 12:30 |
|
|
|
|
|
|
#4522 |
|
ford::expert
![]() Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
|
Zaglądajac do aktualnego cennika: Active Park Assist jest płatny we wszystkich wersjach - 2800 zł. Tylko dla wersji Edition dopłata wynosi jedyne 900 zł - oznacza to że Edition coś już z tego systemu zawiera ale chyba nie wszystkie możliwości.
|
|
|
|
|
|
#4523 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 07-11-2010
Model: FIesta MK7, Superb III
Silnik: 1,4 Pb/2,0pb
Rocznik: MK7 2015,SIII 2018
|
Może być tak że diler zrobił babola przy zamawianiu - u mnie podobna sytuacja z fiestą. Podobno jedna literka różnicy i w gratisie dostałem tapicerkę skórzaną.
|
|
|
|
|
|
#4524 |
|
ford::professional
![]() Imię: slawek
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015
|
no to ładny gratisik ci wpadł
|
|
|
|
|
|
#4525 |
|
![]() Zarejestrowany: 08-05-2016
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB
|
No może to faktycznie błąd przy zamawianiu i dealer się nie przyznał.
Potem cyknę fotkę, jak ta funkcja wygląda na ekranie Sync3, ale jest to na pewno coś ponad standard, bo po prawej stronie dźwigni biegów mam dodatkowy (trzeci) przycisk do tego. W testówce Titanium, którą jeździłem w sierpniu, były tylko dwa przyciski - wyłączanie ASS i czujników parkowania. A tu jest na górze jeszcze ten trzeci do wspomagania parkowania, na wyświetlaczu pojawiają się wtedy opcje i instrukcja jak postępować. |
|
|
|
|
|
#4526 | |
|
![]() Zarejestrowany: 07-11-2010
Model: FIesta MK7, Superb III
Silnik: 1,4 Pb/2,0pb
Rocznik: MK7 2015,SIII 2018
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez anastazyy ; 30-11-2016 o 13:32 |
|
|
|
|
|
|
#4527 |
|
|
Jest końcówka roku. Importer ma jeszcze w kolejce auta zamówione wg tzw. specyfikacji ogólnej - rezerwacja miejsca aby klient nie czekał długo - zobowiązania importera wg planów sprzedaży. Jeśli Twoja konfiguracja różni się nieznacznie od czegoś co maja zamówione, to bardziej im się opłaca domówić dodatkowe zamawiane przez ciebie opcje (możłiwa zmiana do 3 tygodni przed produkcją) oraz dać gratisa niz zamawiać nowe auto (lądujesz na końcu kolejki 3-4 miesiące) i za chwilę puszczać z mega rabatem jako stary rocznik. Podobnie fabryka może wziąć auto specyfikowane na inny rynek (z opcją) i dokonfigurować pod Ciebie. Taka jest zaleta zamawiania pod koniec roku - ale nikt Ci gwarancji na gratisa nie da. Jak Ci się zacznie coś sypać po odbiorze auta, to przy okazji mają chwycik, że cos dostałeś gratis - taka polityka sprzedaży.
Ostatnio edytowane przez kaan1 ; 30-11-2016 o 14:51 |
|
|
|
|
|
#4528 |
|
![]() Zarejestrowany: 08-05-2016
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB
|
Tak to wygląda:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Chyba faktycznie mam ten Active Park Assist, bo funkcje odpowiadają opisowi w konfiguratorze. Mam również GPS, bo na głównym ekranie Sync3 jest wyświetlany kompas. Nie wiem czy jest on w standardzie, czy również dostałem coś niechcący gratis Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Swoją drogą szkoda, że nie zamontowali mi przypadkowo silnika 2.0 203 KM... |
|
|
|
|
|
#4529 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 15-05-2012
Model: Mondeo Mk5 Titanium
Silnik: 1.5 EB AT
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
, w titanium bez nawigacji też jest kompas (Sync 2), wiec od kompasu do nawigacji droga daleka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4530 | |
|