![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#4681 | |
|
ford::average
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk5
Silnik: 1.5 EcoBoost 160KM
Rocznik: 2016
|
Cytat:
Bilans pradowy gniazdek w podłokietniki jest ujemny. Podłączenie carplay czy android auto, powoli ale jednak rozladowywuje telefon. Samo rozwiązanie jest bardzo bardzo ok. |
|
|
|
|
|
|
#4682 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 20-09-2013
Model: Q3 Sportback S line
Silnik: 2.0 245 KM 4x4
Rocznik: 2024
|
Pomyślałem o 1.5 manual ponieważ 90% trasy to dojazd do pracy po Warszawie.
1,5 w automacie nie będzie wiecej spalał ? od razu się przyznam jestem laikiem. Marze o 2.0 w automacie jedynie nie wiem jak przeżyje 12l spalania po mieście Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. za późno się obudziłem, w Radomiu w salonie idealnie nowy Titanium stał, przyciemniane szyby i radio Sony i wszystkie szmery bajery ale jak już zadzwoniłem to był kupiony... dlatego pomyślałem że uszyje sobie na miare w salonie i z produkcji odbiore. |
|
|
|
|
|
#4683 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Rafał
Model: Mondeo Mk5 Edition
Silnik: 2.0 TDCI
|
W końcu udało mi się ogarnąć temat Android Auto na Honor 7. Potrzebny jest manualny update do wersji EMUI 4.0.1 Oficjalnie go nie ma ale jest do znalezienia w sieci. Napalony byłem na AA jak dzik na żołędzie i po dzisiejszej 360 km trasie chyba długo do tego nie wrócę. Po kolei: używam Yanosika i Naviexperta jako nawigacji. Yanosika nie widać na ekranie samochodu ale słychać komunikaty. Ekran telefonu jest przygaszony i widać tylko logo Android Auto. Ekran zablokowany na amen. Naviexperta jedynie słuchać ale nie widać. Lubię ten program ale jazda tylko z komunikatami głosowymi i podglądem "pomocniczym" z Google Maps to nie to samo. Kolejna sprawa - telefon Dual SIm i problem z tym z której karty telefon wykona połączenie. Niestety tylko z tej pierwszej/głównej. Nawet jeśli odebraliśmy rozmowę na tej drugiej to oddzwonienie na ten sam numer z historii połączeń odbędzie się przez kartę nr. 1. Dla osób posiadających tel służbowy i prywatny w tym samym urządzeniu to spora niedogodność. Ponieważ ekran telefonu jest zablokowany nie mamy szybkiego dojścia do opcji z której karty ma być dzwonioneGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Podobnie z SMS - podyktowałem, potwierdziłem treść i adresata, dostałem komunikat że wysłano i SMS przepadł. Nie ma go w historii konwersacji w telefonie, nie ma go u adresata. Może to wina aplikacji jakiej używam do SMS ale niesmak pozostaje. Spotify działa i bez połączenia po kablu więc multimedia działają OK. Jak tu już zauważono - brak mocnego gniazda USB z konkretnym prądem gdzieś z przodu jest sporym problemem. Dla mnie dwa oddzielne gniazda USB są zbawieniem - w jednym mam pena z muzyką a w drugim Audiobooki. Jeżdżę sam - słucham książek, ktoś wsiada - słuchamy muzyki. Potem - co jest genialne - po przełączeniu źródła na Audiobooki wznawiamy odtwarzanie od tego samego momentu. Nie trzeba zapamiętywać samemu rozdziału i czasu na jakim przestaliśmy słuchać. Przy okazji - może ktoś wie dlaczego czasem w zakładce Audio mam dwa dodatkowe przyciski do przeskoczenia odtwarzania bodajże o 30 sek do przodu i tyłu. Czasem są czasem nie ma. Nie widzę na razie zależności i reguły kiedy są a kiedy nie ma. Jakieś wskazówki?
Ogólnie AA mnie rozczarował - chyba za dużo oczekiwałem od tego rozwiązania. Wydaje się to być rozwojowym tematem ale jeszcze nie teraz i nie dla mnie. Samochód po 8kkm (od 3 listopada) spisuje się świetnie - cisza, komfort i pomimo podstawowych foteli (wersja Ambient) jestem z pozycji i ich wygody bardzo zadowolony. Zdaża mi się robić 1kkm dziennie i wysiadam bez odrętwienia czy uczucia wymięcia. Niestety 150 KM to za mało na tę budę - wrażenie jest takie, że samochód nie jedzie. Przez ostatnie 8 lat jeździłem Octaviami 140KM i tam miałem wrażenie większego przyspieszenia. Prawdopodobnie kwestia masy samochodu i wyciszenia wnętrza. Dziwi trochę fakt braku kontrolki informującej o niskim poziomie płynu spryskiwaczy i możliwości przesunięcia podłokietnika do przodu. Trochę też razi sposób montażu "klamki" do zamykania drzwi od wewnątrz - wyraźnie czuje się niedokładne spasowanie górnego i dolnego elementu tejże. Trochę to razi.. Generalnie jestem na takGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#4684 | |
|
![]() Zarejestrowany: 08-05-2016
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2015
|
Cytat:
Ja ciągle nie wiem czemu mój pendrive 64GB przestał działać w samochodzie - komunikat o zbyt dużym poborze prądu. Spróbuje z innym egzemplarzem. |
|
|
|
|
|
|
#4685 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Rafał
Model: Mondeo Mk5 Edition
Silnik: 2.0 TDCI
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4686 | ||
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
Cytat:
Ale średnie z 11 kkm mam 11.6. ;-) Bump: Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#4687 | |
|
![]() Zarejestrowany: 23-01-2016
Model: Mondeo MK5 Titanium Mica Shadow Black
Silnik: 2.0 203 KM EB AT =>240 by Totek2
|
Cytat:
No i ten rabat 19.5 % Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W takich przypadkach trzeba szybko podejmować decyzję. |
|
|
|
|
|
|
#4688 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4689 |
|
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 TDCI180km
|
U mnie na Samsungu AA jak podłącze to normalnie działa i jeszcze ładuje.
Bez żadnych problemów z rozładowywaniem. |
|
|
|
|
|
#4690 | |
|