![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#2481 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Na szczęście mnie "chce"... Zegary: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zmieniasz zaznaczone "8" na "0" i robisz "Pisz" po prawej stronie zmienionej linijki. Przekonujesz FORScana, że z tą sumą kontrolną to tylko zawracanie głowy i ma zapisać zmianę i już. BCMi: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Analogicznie zmieniasz zaznaczone "1" na "0" i zapisujesz przy pomocy "Pisz" linijkę niżej po prawej stronie. Z protestem FORScana co do sumy kontrolnej postępujesz jak wyżej. Operacja wyłącza permanentnie TPMS w tym samochodzie. Jak chce się przywrócić TPMS, to trzeba przywrócić (ponownie ręcznie wpisać) zmienione wartości. Oczywiście założone "duże zegary" mogą mieć więcej rozbieżności w konfiguracji w stosunku do Twojego samochodu, ale tu nie będę siedział i analizował... Nie masz daleko do kolegi @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] z UCDS, więc możesz podjechać aby Ci to pokonfigurował jak trzeba. Oczywiście jeśli coś tam dziwnie się zachowuje...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 19-03-2017 o 19:23 |
|
|
|
|
|
|
#2482 |
|
FCP member
![]() Imię: Krzysiek
Model: wszytkie fordy 2,7 lubie , Mach-e podstawa
Silnik: TDCI PB , obecnie 2.0 ecobost 243
Rocznik: 2020-----2023>>>>>
|
z tego co pamiętam, kolega miał czujniki w kołach, chyba ze kola tez zmienił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#2483 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Problem może polegać także na tym, że ten nowy licznik być może nie umie się dowiedzieć od BCMi jak ma wyświetlić ciśnienie opon. W konfiguracji ma włączoną wizualizację ciśnienia w PSI - 720-04-01 pierwszy bajt ma wartość '04'. Można wyłączyć wizualizację zmieniając ten bajt na '00' i zobaczyć co się stanie. Można też sobie włączyć wizualizację w barach - wtedy pierwszy bajt 720-04-01 ma być ustawiony na '0C'. BTW - mam nadzieję, że kolega @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] zauważył, że ma włączoną wizualizację TPMS i spojrzał czy przypadkiem któreś z kół nie ma mniej niż powinno... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 19-03-2017 o 20:01 |
|
|
|
|
|
|
#2484 |
|
ford::professional
![]() Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015
|
a tak przy okazji czy ten auto start stop też tak można wyłączyć ???
|
|
|
|
|
|
#2485 |
|
FCP member
|
nie wiem, zrzutów forscana z IPC nie widziałem , bo po Asbuilt szkoda patrzeć, jak wymienił IPC, Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
chyba ze zrzuty to te co załączone, aczkolwiek, należy pamiętać by kontrolka ciśnienia zgasła , po pisaniu w forscanie (jeśli zaświeci się ) należy przejechać trochę autem,
|
|
|
#2486 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 25-02-2004
Model: mk5 mk3 mkI
Silnik: 2,0, V6 1,8
Rocznik: 15,04 95
|
czy ktoś przerabiał żeby w kabinie mieć stałe napięcie nie wykańczane albo przeprowadzał kabel prosto z akumulatora ?
próbowałem do skrzynki bezpieczników dostać się przy nogach ale powiem że to koszmar nie mówię o wymianieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. też w podróży będziemy mieć problem jak się przepali Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2487 | ||
|
FCP member
|
Cytat:
Różnicę z oryginalnym IPC samochodu widać gołym okiem... Cytat:
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 19-03-2017 o 20:37 |
||
|
|
|
|
|
#2488 |
|
FCP member
|
ok to good, niechaj cieszy się teraz z użytkowania fusiona 1.5 gtdi :Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#2489 | |
|
FCP member
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2490 |
|
FCP member
|
tak tak, wiem wiem,
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
, niechaj cieszy fusionem teraz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. :]
|
![]() |
| Tagi |
| blis , cta , mondeo mk5 , montaż , programowanie |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|