![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#491 |
|
ford::expert
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
|
Noooo, ciepło jak cholera.
Zmienię chwilowo temat - szanowni koledzy (a może i koleżanki) orientują się może, czy w S-Maxie też występuje czujnik jakości powietrza? Czy tylko w Mondeo? |
|
|
|
|
|
#492 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Cytat:
W benzynie widać jest wzięte pod uwagę to,że te silniki mają dużą moc strat i są w stanie się obronić(utrzymać temperaturę) przy dużym zapotrzebowaniu na ciepło wpływające do wnętrza. U mnie w dieslu nagrzewnica działa nawet po przekroczeniu 76C,do póki temperatura we wnętrzu nie będzie zbliżona do zadanej.
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control |
|
|
|
|
|
|
#493 |
|
ford::average
![]() Imię: Bartek
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2006
|
panowie. nie bardzo widzę o tej porze, więc szybkie pyttanie: jak dostać się do modułu bezpiecznika f16 od dołu? widzę że ten element wysuwa się jak by do góry ale coś go blokuje. ktoś powie gdzie i jak?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. co bym jutro miał łatwiej.
|
|
|
|
|
|
#494 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
Nawet teraz byłem w aucie, zrobiłem rundkę przez osiedle i nagrzewnica "śpi". Temperatura na zewnątrz ciągle ~ 10 st., temperatura płynu w momencie startu silnika ~22 st., klima ustawiona na HI, dmuchawa na 4. bieg. Włączałem po kolei różne kierunki nawiewu oraz tryb "AUTO". |
||
|
|
|
|
|
#495 | |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#496 | ||
|
ford::professional
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4 kombi ghia
Silnik: 2.0 Pb + LPG
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#497 |
|
|
Hmm. To ja takiego efektu jeszcze nie zaznałem. U Ciebie - jak widzę - działa też przy 10 st. na zewnątrz.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może znaczenie ma to, że macie auta przed FL, a my z @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] po FL? Ciekawe. |
|
|
|
|
|
#498 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4 kombi ghia
Silnik: 2.0 Pb + LPG
Rocznik: 2008
|
Trop FL vs preFL warto przeanalizować.
U mnie temperatura zewnętrzna nie ma znaczenia. W lecie przy odpowiednim ustawieniu klimatronika też działa. Liczy się tylko różnica między temperaturą wewnątrz auta, a temperaturą ustawioną na klimatroniku. |
|
|
|
|
|
#499 | ||
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
|
#500 |
|
![]() Zarejestrowany: 13-07-2014
Model: Mondeo MK3/ mk4/ Jag XF
Silnik: 2.0, 2.0 Pb/ 4.2SC Pb+LPG
Rocznik: 2002 / 2008 / 2010
|
Reasumując. Moment właczenia nagrzewnicy powinien być tak jak szyb czyli około 5st.
Ale teraz wychodzi na to że nagrzewnica jednak działa (jeśli tylko ma prąd) do momentu uzyskania przez czujnik wewnątrz auta temp. ustawionej na panelu. pgrob Tobie załącza się bez względu na temp? przedlift? benzyna? dokładany czy seria? mm32 podobnie załacza się bez względu na temp? diesel? dokładany czy seria? lift? Teraz pytanie gdzie jest czujnik temp dla klimatronica? wiem że są w mieszalniku na obudowie ale powienien byc jakiś przy nogach? |
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|