![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomasz
Model: S-MAX MK1
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
|
Linka to ju niezły hardcore. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Lepszym rozwiązaniem byłoby użycie plaka, chociaż znam przypadki, że i po plaku silnik zdechł bo np. zerwało klin na kole wału.
Wymieniałem już niejednokrotnie filtr paliwa w układach CR i VP i podstawa to zatkanie zaślepkami wężyków lub ich ściśnięcie w przypadku gumowych węży. Kupując filtry w zwykłych sklepach, zazwyczaj nie ma tych zaślepek (filtron chyba je dodaje), oryginały powinny je mieć, bynajmniej ostatnio jak zmieniałem to były. Generalnie CR jeśli jest wszystko sprawne to powinien odpalić bez większego problemu, nie to co VP. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
![]() Imię: Daniel
Model: Mondeo MK2, MK4
Silnik: MK2-1.8 Zetec E, MK4-2.0 DW10C 163KM
Rocznik: MK2-12.1997, MK4-06.2010
|
Jak już kręcicie tym rozrusznikiem to kostki z wtrysków pościągać, bo zatrzecie wtryskiwacze. Poluzowac rurki i jak zacznei sikać dokręcić i podłączyć kostki. Musi zapalić jak z pompą jest wszystko ok.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Pawel
Model: Focus MK2
Silnik: 2.0 Benzynka
Rocznik: 2005
|
Odpalanie na linkę odpada bo to automat, po demontażu pompy czuć opór i przeskoki jak się kręci wałkiem z pompy. Czasami ją coś przyblokuje.
A powiedzie moja pompa to K06-01-30 można ją zastąpić K06-01-10 z peugeota. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Sebastian
Model: Ford Mondeo Mk3
Silnik: 2.0TDCi
Rocznik: 2003
|
Witam
Kolega podłączył mi samochód urządzeniem diagnostycznym i pokazało błędy. Dodałem link ze zdjęciami bo nie wiem jak na forum wrzucić. Możecie coś z tego wywnioskować? https://zapodaj.net/ba30717e1cac9.jpg.html https://zapodaj.net/7f5c62f34ade8.jpg.html P1211 - Przerwa w obwodzie czujnika TP P1664 - Nieprawidłowe funkcjonowanie FIP P2291 - Ciśnienie wtrysku zbyt niskie podczas rozruchu silnika P0200 - Usterka obwodu wtryskiwacza P0201 - Usterka obwodu wtryskiwacza nr.1 Ostatnio edytowane przez metteorek ; 15-02-2020 o 13:21 Powód: Dodanie opisu błedów |
|
|
|
|
|
#15 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Mustang GT
Silnik: 5.0
Rocznik: 2022
|
Skoro działał przed wymianą to , zapewne zapowietrzyliście układ dla tego wali błędami od wtrysków
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Sebastian
Model: Ford Mondeo Mk3
Silnik: 2.0TDCi
Rocznik: 2003
|
Otóż dokładnie było tak
Jechałem sobie do sklepu i samochód przerwał dwa razy jak by paliwa nie miał. Komputer pokazywał paliwa na 30km więc stwierdziłem że objadę jeszcze 2km w dwie strony. Potem zaczeła migać sprężynka i zgasł. Udało się go odpalić bez problemu więc myślałem że wymienie sobie filtr bo stary już dawno nie był wymieniany. Dolałem paliwa, zalałem filtr i już nie odpalał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co to jest ten czujnik TP i FIP ? |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Mustang GT
Silnik: 5.0
Rocznik: 2022