![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#641 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Focus MK3, Mondeo MK5
Silnik: 1,6 TDCI(115KM) 2,0(180KM) 2,0(190KM)
Rocznik: 2013,2015,2021
|
"Na pałę". Szukałem info u rosjan ale nikt nic.
|
|
|
|
|
|
#642 |
|
![]() Imię: Sławek
Model: Focus 3 kombi
Silnik: 1.6 TDCi DV6C
Rocznik: 2012
|
Ok, najgorsze co może być. Sam tak czasami robię i jak wyjdzie, to problem, bo nie pamiętam co zrobiłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wtedy wiadomo, ze "da się", a później szukanie "jak ja to zrobiłem".
Tak przy okazji, może ktoś wie jakie są wartości rezystancji przy wciskaniu lewych klawiszy na kierownicy(lewo, prawo, góra, dół, ok)? Te wartości co są podane na schematach mk3,5 i sync nie działają. |
|
|
|
|
|
#643 |
|
![]() Imię: Adrian
Model: kuga mk3
Silnik: 2.0 ecoblue
Rocznik: 2021
|
Lewe przed i polift są identyczne. Prawe z buźką, prawe z ok, tempomat zwykły, tempomat acc, bt/vc, przed i polift ...... wartości są inne.
|
|
|
|
|
|
#644 |
|
|
Tak, chodzi mi o lewe, tam gdzie jest przycisk OK.
Edit: Haha, dopiero jak wracałem domu zauważyłem że lewy i prawy ma identyczne oznaczenia, a jeżdżę nim codziennie od marca Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale jestem spostrzegawczy. Jako że spadł śnieg i jest 0°C a działam na dworzu to podpowiedźcie jak rozebrać osłonę kierownicy? Czy wystarczy te przednie zaczepy zwolnić? A może samej góry osłony nie zdejmuje się, tylko tę"szmatę" pod licznikiem aby dostać się do śrubek licznika? Edit2: Znalazłem filmik i już wiem. Wystarczy te dwa zaczepy z przodu zwolnić, reszta sama wyjdzie. Oczywiście jeden zaczep się złamał. Nie ma to jak na mrozie plastikami się bawić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Slawko ; 27-11-2021 o 09:38 |
|
|
|
|
|
#645 |
|
|
Licznik wymieniony.
"Fabrycznie" na stole gadał po niemiecku, wywalał mnóstwo komunikatów o błędach typu " awaria silnika serwis", coś o parkowaniu, tempomacie i wielu innych. Po podpięciu wszystko się ustabilizowało, język zmienił się na polski, wszystkie dostępne funkcje takie jak na starym, nic więcej. Przebieg na wszystkich modułach jakie są w aucie ustawił się na taki z licznika. Zamiast 250k to 42k. Piszę to bo sam nie mogłem znaleźć takiej informacji. Te co są, to dla tych co nigdy tego nie robili są niejasne. Zakładam że na prawidłowy w górę da się zmienić bez problemu, tak wynika z tego tematu. Także trzeba uważać aby nie włożyć licznika z większym przebiegiem bo będzie problem. Co do samego wyglądu, to bez porównania lepiej. Pomijam to, że informacji jest więcej, ale czytelność. Stary blado niebieski, jest mdły, i ze względu na odbiór takiego koloru przez oczy "nieostry". Przyciski, Miałem pomierzyć dla potomności, ale podejrzewam że w nich są nie tylko switche i rezystory, tylko coś jeszcze. Nie rozbierałem, to nie wiem, wnioskuję po błędach jakie pojawiły się w liczniku jak był podpięty "na stole" bez tych przycisków. Wiem że większość już została napisana w tym temacie i dla tych co robią to na "co dzień" jest mieleniem w kółko to samo, ale zawsze to inne spojrzenie dla tych co kiedyś się skuszą na wymianę. Aha, wymieniałem na licznik poliftowy F1ET-10849-BLS |
|
|
|
|
|
#646 | |||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
|
#647 | ||
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Cytat:
Cytat:
Teraz leży mi chyba jeszcze 3szt. |
||
|
|
|
|
|
#648 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#649 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#650 | |||
|
|
Cytat:
Cytat:
Bump: U mnie FCDIM zmienił przebieg na ten niższy. Ogólnie wszystkie moduły (oprócz PCM, ten nie pokazuje w ogóle przebiegu i nie pokazywał wcześniej) zmieniły przebieg na taki sam co licznik. Cytat:
|
|||
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| converse , focus |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|