![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
Można inne, wsadzalem taka jak u ciebie do hybrydy i działała więc w drugą stronę też będzie działać.
|
|
|
#42 |
|
ford::advanced
![]() Imię: .
Model: Mondeo mk5
Silnik: 1.5 ecoboost 2.0 TDCi
Rocznik: 2018/2018
|
Koledzy czy u nas w Polsce można kupić pasek gumowy który jest wewnątrz maglownicy?
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
|
Jeśli nie mam maglownicy z asystentem parkowania i różnią się numery na tej maglownicy to będzie działać prawidłowo? Nie będzie wywalać błędu na desce i forscanie? Czy musi być maglownica o numerach takich samych jak jest teraz zamontowana?
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 07-08-2018
Model: fusion
Silnik: 2.0
Rocznik: 2015
|
Hej
Mam ten sam problem, przekładnia strzela/terkocze przy skrętach, mechanik wyjął, okazało się że śruby aluminiowe utlenione, silnik elektryczny już się przesunął, dokręcił ale nic to nie dało. NR przekładni FG9C-3D080-AA. Pytanie, czy pasują tu przekładnie od mondeo mk v ? Nie mogę znaleźć już zregenerowanej o takich numerach. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#45 |
|
|
Nieważne jaka wsadzisz. Ważne zeby później ja zaprogramować. Forscan load factory AB w pscm.
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
|
Ok, dzięki
Poszukam kogoś kto może to ogarnie Bump: Bump: Bump: Bump: Przepraszam, nie wiem co się dzieje ale nie mogłem edytować odpowiedzi. Dodatkowe pytanie, czy jest jakaś specjalna procedura na to ? Mam forscana więc może sam to ogarnę.. |
|
|
|
|
|
#47 |
|
|
Z tego co sie orientuje najpierw kasujesz bledy i wchodzisz do pscm programowanie i wciskasz load factory AB. Musisz mieć podpięty internet zeby sobie ściągnął Twoje ustawienia fabryczne. Pewnie jak masz asystenta parkowania to jeszcze gdzieś trzeba wejść zeby zrobić to samo w innych modułach. Nie pamiętam w które bo sam sie do tego przygotowuje bo szukam do swojego maglownicy z pewnego źródła ech
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
|
No właśnie wczoraj poczytałem i widziałem filmiki to tak samo opisują jak Ty podałeś. Nie mam asystenta parkowania więc u mnie będzie łatwiej..chyba. Jak się mi uda to dam znać.
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
![]() Imię: Paweł
Model: Fusion
Silnik: 2,5
Rocznik: 2013
|
Witam forumowiczów. Mam Forda Fusion SE 2013 2.5 benzyna. Wyświetlił mi się błąd ABS, wspomagania , hill assist, etc. Przy skręcaniu gdy kierownica wraca do ustawienia "0" wyczuwałem drobne skoki, tak jakby nie obracała się płynnie. No i pod koniec zeszłego roku wstawiłem auto i stoi do dziś u mechanika. Powiedzieli mi tylko tyle, że po skasowaniu błędu wspomagania i wyjechania na jazdę próbną błąd wraca i wspomaganie przestaje działać (tam jest chyba elektryczne). Mechanik twierdzi, że nie ma schematów do amerykańców i chcą mi rozebrać przód i regenerować maglownicę, a wiem, że to jest duży koszt. Wcześniej przy tych błędach pomogła wymiana czujnika ABS w lewym kole. Teraz coś wspominają o czujniku prędkości koła. Moje pytanie - czy dysponuje ktoś schematami zasilania wspomagania do tego samochodu?
Czy ewentualnie jest tam dostęp aby sprawdzić silniczek wspomagania lub może jest jakiś bezpiecznik odpowiedzialny za ten układ? Sorry za zagmatwany post ale już nie mam gdzie zapytać i nerwy mnie noszą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#50 |
|