![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 12-03-2020
Model: Mondeo mk4
Silnik: 1.8
Rocznik: 2009
|
Hej, mam problem z pilotem, po wymianie akumulatora kluczyk w ogóle przestał działać, jest to pilot keyless, auto odpalane z przycisku Ford Power.
Przed wymianą wszystko było ok (w kluczyku była świeża bateria) po wymianie akumulatora otwarcie samochodu jedynie za pomocą grota (centralny działa, otwiera wszystkie zamki) lecz nie da się samochodu otworzyć ani zamknąć z pilota, w ogóle na niego nie reaguje. Auto odpala normalnie, nie wywala komunikatu o braku kluczyka. Dla pewności ponownie zmieniłam baterie w kluczyku lecz nic to nie zmieniło. Co można zrobić w tym przypadku? Czy da się kluczyk jakoś ponownie zaprogramować? Znalazłam jedynie instrukcje jak zaprogramować normalne kluczyki… Dzięki za pomoc! FORD Mondeo IV Titanium 1.8 TDCi 125KM 92KW 2009 WF0EXXGBBE9M60273 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Kluczyki się nie rozprogramowują...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 28-01-2025 o 20:42 |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
|
Dziękuję, jutro to sprawdzę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy najlepiej mieć wtedy kluczyk w stacyjce czy nie ma to znaczenia? Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Chodzi o "reset" modułów... Lepiej by było np. FORSCanem skasować błedy, ale do tego potrzebny jest "sprzęt"...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 29-01-2025 o 23:04 |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Czy odłączenie jednej klemy wystarczy? Niestety do drugiej nie mogłam się dostać bo mechanik sobie wymyślił jakieś dziwne patenty i przykręcił śrubę przez co nie mogłam wysunąć aku
Jak narazie nie pomogło… |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Jak obwód JAKKOLWIEK jest przerwany, to prąd nie płynie... Jedna klema wystarczy.
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Imię: Wojciech
Model: Focus MK3
Silnik: 1,6TDCI
Rocznik: 2013
|
Dzień dobry
Czy udało się Pani rozwiązać problem? Proszę o informację, ponieważ mam podobny przypadek. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Michał
Model: Mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Wiem że temat trochę stary ale gdzieś czytałem że pomaga wsadzenie kluczyka w gniazdo w kolumnie kierownicy na kilkanaście minut (10-15) na włączonym zapłonie...
Może warto spróbować ? Najłatwiej by było podpiąć kabel i forscan ale nie każdy ma... |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| akumulator , kluczyk , pilot |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|