![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
|
Cytat:
Natomiast w przedliftach BCMi były z 6. z przodu i z 7. z przodu. Pierwsze wypusty S-MAX/GALAXY, to właśnie 6. z przodu. Póżniejsze BCMi (7. z przodu) też w tych autach działają, ale jak to zwykle bywa - mogą mieszać w niektórych innych układach (np. licznik?) Jakoś tak jestem dziwnie spokojny, że na Twojej półeczce leżakuje BCMi z 7. z przoduGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na początek można podmienić przełącznik świateł. Przedliftowe dedykowane dla HID będą działać bez problemów. |
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Tak jak 6tki mozna aktualizować, tak i 7mki można wkładać, to wiem i oczywiście ze jakas 7mka lezy u mnie (nawet nie pamietam jaka, bo dawniej do symulacji auta na stole w zupełności wystarczała).
Łudziłem się ze wywolanie kalibracji w module HCM da odpowiedź czy silniczki żyją. Kalibracja nie przeszła, dodało kolejny błąd stały do DTC w HCM. Gdyby to był przełącznik.... można pomarzyć. W zasadzie najtańsze i najprostsze do sprawdzenia. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
To nie przełącznik swiatel.
Kolejny krok HCM, jak nie BCM. Oba podmienione,brak poprawy. Przy okazji poprzedniej podmiany doswietlanie zakrętów zniknęło. Drugi HCM od razu walnął błędem LIN. Ostatnio edytowane przez Antej ; 20-10-2024 o 19:16 |
|
|
|
|
|
#34 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Finał...
źle osadzone żarniki w gniazdach (odwrotnie), proszę nie pytać dlaczego. Wyszło przy wymianie na nowe. Po montażu HCM pozwolił się skalibrować i doświetlanie wróciło. |
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|