![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::professional
![]() Imię: Tomek
Model: Ford Edge 2016 Sport/Scorpio mk2 94 2.9
Silnik: 2.7 V6 Biturbo/2.9 EFI
Rocznik: 2016/1994
|
Problem z czujnikiem temperatury. Odkręć fotel, połóż go i obserwuj.
Edit: ciekawe czy forscanem da się odczytać wartości live czujników temperatury w fotelach ? macie jakąś widzę w tej materii ? Ostatnio edytowane przez CERES ; 06-06-2025 o 08:34 |
|
|
|
|
|
#52 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 25-11-2009
Model: Focus
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2000
|
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) Rozebralismy dzis po raz kolejny siedzenie w poszukiwaniu modulu grzania siedzenia - numer 21 na rysunku. Modul komfortu / pamieci siedzenia - numer 22 na rysunku jest pod siedzeniem. Jednak numer 21 nie mozemy znalezc. Czy ktos wie gdzie ten modul sie znajduje? Numer czesci to BU5Z-14C724-A Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Speedo ; 12-06-2025 o 12:10 |
|
|
|
|
|
#53 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Bogdan
Model: Ford Edge Vignale
Silnik: 2.0 tdci twin-turbo
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Moduły mam już od dłuższego czasu, zamówiłem je z USA, tak jak pisałeś. Po dzisiejszej wymianie tych modułów (jakoś nie miałem czasu) stwierdziłem, że niepotrzebnie je zamawiałem. 1. Fotel Kierowcy: Moduł w oparciu działa - grzeje i chłodzi (zostawiłem podłączony nowy, bo poprzedni był trochę głośniejszy. Moduł siedziska - nie załącza się w ogóle, nawet pod podłączeniu nowegoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 2. Fotel Pasażera: Moduł siedziska pozostał stary - bo grzeje i chłodziGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Moduł oparcia, i tu jest problem... bo grzeje i chłodzi równocześnie przy włączonym przycisku chłodzenia fotela. Gdy załączę tylko ogrzewanie fotela, grzeje, ale wentylatorek tego modułu obraca się na minimalnych obrotach, przy czym na opcji chłodzenia jest załączony na maximum. Pewnie jest gdzieś problem w elektronice, może któryś z przekaźników nie działa poprawnie. Jeśli ktoś z was ma jakiś pomysł, to proszę o uwagi. |
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Bogdan
Model: Ford Edge Vignale
Silnik: 2.0 tdci twin-turbo
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Pytanie do ciebie, czy znalazłeś już ten moduł u siebie i w którym miejscu jest on ukryty w fotelu ? |
|
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|