![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Maciej
Model: Galaxy mk2 POlift
Silnik: 2.0
Rocznik: 2012
|
Focus 2015 1.5 diesel bez klimatronika
Nie załącza mi sprzęgła klimatyzacji. Forscan wyrzuca błędy: B10B5 i B1A61. Klimatyzacja nabita. Nie wiem jak z tą temp . wewnatrz 0 stopni jak nie mam klimatronika. Nie mam czujnika temperatury powietrza która w wersji z klimatronik jest w otworku pod kierownicą. Prosze o jakieś sugestie. Poniżej opis DTC z Forscana: ===HVAC DTC B10B5:15-0A=== Kod: B10B5 - Temperatura powietrza wylotowego, lewa strona, tablica rozdzielcza Dodatkowe symptomy usterki (:15): - Obwód zwarty do akumulatora lub otwarty Status (-0A): - DTC obecny w czasie wydania polecenia - Kontrolka usterki wyłączona przy tym DTC Moduł: Ogrzewanie Wentylacja Klimatyzacja Zamrożone ramki #1: -EVENT_TIME: 132563680 s (Sat Jun 08 19:37:18 2019) - Czas zdarzenia -MODULE_VOLTAGE: 14.3 V - Napięcie modułu sterującego -INCAR_TEMPERATURE: 0 °C - Temperatura wewnątrz pojazdu -OUTDOOR_TEMPERATURE: 18 °C - Temperatura ===END HVAC DTC B10B5:15-0A=== ===HVAC DTC B1A61:15-0A=== Kod: B1A61 - Czujnik temperatury w przedziale pasażerskim Dodatkowe symptomy usterki (:15): - Obwód zwarty do akumulatora lub otwarty Status (-0A): - DTC obecny w czasie wydania polecenia - Kontrolka usterki wyłączona przy tym DTC Moduł: Ogrzewanie Wentylacja Klimatyzacja Zamrożone ramki #1: -EVENT_TIME: 115786464 s (Mon Nov 26 14:17:02 201Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - Czas zdarzenia -MODULE_VOLTAGE: 14.3 V - Napięcie modułu sterującego -INCAR_TEMPERATURE: 0 °C - Temperatura wewnątrz pojazdu -OUTDOOR_TEMPERATURE: 18 °C - Temperatura ===END HVAC DTC B1A61:15-0A=== |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Cytat:
Panel wypinasz, jest na 4 klipsach. Łatwo je urwać, bo są to "gumowo-plastikowe" poziome kołki ale nawet jak jednego urwiesz to będzie się trzymać na trzech. |
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|