![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Sebastian
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
|
Tylko które styki ? Tą wtyczkę z grubymi 2 kablami od pompy wypiąłem i spryskalem preparatem do styków. Te małe dwie wtyczki od czego są i jak się je wypina ?
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
|
. .
Ostatnio edytowane przez showtek2 ; 24-08-2022 o 07:30 |
|
|
|
|
|
#43 |
|
|
. .
Ostatnio edytowane przez showtek2 ; 24-08-2022 o 07:30 |
|
|
|
|
|
#44 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Arkadiusz
Model: c-max
Silnik: 1.8 benzyna
Rocznik: 2008
|
Czy ktoś posiada i może się podzielić schematem układu wspomagania, c-max 2008 1.8 benzyna.
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Stanisław
Model: c-max
Silnik: 1,8 benzyna
|
Miałem ostatnio taką awarię: pokazywał pracę w "trybie ograniczanej prędkości, włączała się usterka wspomagania kierownicy, na kilka sekund na czerwono: akumulator, ciśnienie oleju, wskaźnik prędkości (strzałka) spadała na zero - a samochód jechał jakby nigdy nic. Najgorszy dokuczliwy objaw to był taki, że co kilka próby uruchomienia samochodu nie startował w ogóle rozrusznik (akumulator dobry), udawało się to za którymś tam razem losowo, tych "razów" było coraz więcej. Elektronik samochodowy już przez telefon orzekł, że to prawie na 100 % ZEGARY, jak stwierdził: u wiekowych Fordów to jest znany defekt. Pojechałem, zeszło to mu ok. 15 minut, podobnież przelutował w ZEGARACH na nową płytkę elektroniczną. Kosztowało to mnie 200 zł, samochód "hula".
Myślę, że przy takich niespodziewanych i dziwnych komunikatach warto sprawdzić te ZEGARY. Pozdrawiam i życzę jak najmniej problemów ze swoim "ukochanym" autem |
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|