![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#121 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Grzegorz
Model: Transit, Seat Alhambra
Silnik: 2.5 D, 1.9TDI
Rocznik: 1999, 1999
|
Olej do paliwa pił też może być. Ale wypracowanej sekcji w pompie olej ci nie naprawiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#122 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
I środki myjące i olej typu Mixol (do dwusuwów) warto STALE stosować - ale jako zabezpieczenie przed awarią, a nie lekarstwo w sytuacji, gdy pompa padła...
Olej jako środek smarny pompy i wtryskiwaczy - w sytuacji kiedy nowoczesne paliwa diesla do systemów CR są mniej tłuste i mają niższe własności smarne. Środki myjące jako zabezpieczenie przed osadami chemicznymi wytrącającymi się wszędzie - także JUŻ POZA filtrem paliwa. W polskich warunkach to przede wszystkim zatankowany opał odbarwiany kwasem siarkowym. Moja zatarta pompa Boscha po rozebraniu była w środku czerwona od osadu... A też tankowałem TYLKO NA DOBRYCH STACJACH...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#123 | |
|
![]() Zarejestrowany: 19-07-2011
Model: Ford Transit/CUSTOM
Silnik: 2.5D/2.2
Rocznik: 1995/2015
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#124 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 03-08-2011
Model: transit
Silnik: 2,5
Rocznik: 2000
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
|
Najpierw eliminujesz podstawowe sprawy. Tłoczek, kąt , wosk , egr, ciśnienie, zasilanie itp. Potem zaczynasz słuchać ludzi którzy na tobie zarabiają. połowa przypadków to diabeł w szczegółach nie tylko jeden problem a kilka naraz. Ja zanim oddam auto do speca to samemu robię co mogę. Znajomy złota rączka kiedyś powiedział mi: jak chcesz coś naprawić to musisz precyzyjnie znać zasadę działania.
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
|
wosk odpada bo nie mam, egr czyściutki, zasilanie ok, tłoczek już też ok, a co do ciśnienia i kąta to raczej są ok bo zimny śmiga jak głupi. Problemy zaczynają się gdy się rozgrzeje, ale po schłodzeniu pompy wszystko wraca do normy. Co do zarabiania na mnie to gość udzielił DARMOWEJ porady po znajomości z dokładnym i szczegółowym wytłumaczeniem problemu.
|
|
|
|
|
|
#127 |
|
|
Wcale źle nie myślę o tym gościu raczej chodziło mi bardziej ogólnie... a wszystko co nie zaszkodzi może pomóc w takim przypadku szanse pół na pół że poskutkuje trzeba spróbować. Jak zrobisz z 500 km to daj znać czy coś pomogło.
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
|
AKIM pomogło od razu praktycznie i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że warto było wydać te 28€. Wczoraj zabrałem mułka na jazdę w lekko górzysty teren (około 100km) i powiem szczerze że zaczął sobie rumaczyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. teraz po rozgrzaniu nic się nie dzieje śmiga normalnie i bez problemu. Gdyby ktoś chciał poszukać tego środka to jest to NOVAFUEL POWERKLEEN firmy NOVATIO produkcji belgijskiej pojemnik 200ml. Później postaram się foto wrzucić.
|
|
|
|
|
|
#129 |
|
|
Dobrze że w miarę wcześnie go użyłeś takie zabrudzenia potrafią nieźle zabruździć w pompie a tak na przyszłość to zmień stację na której tankowałeś to jej wina. Po zmianie stacji proponuję zmienić filtr paliwa.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#130 |
|
|
AKIM sprawa jest taka że kupiłem go niedawno i wyszło to po czasie, a po tym jak przyszły mi papiery to stwierdziłem że poprzedni właściciel też się nadział na to bo sprzedał go po 4 miesiącach. Niestety w tym kraju matoły nie robią pomp i jak coś się dzieje to od razu wymiana na nową. Stety dla mnie bo kupiłem go tanio i po pełnym serwisie (filtry, rozrząd, itp.) gość łudził się że to coś da. Wiem że mogło być gorzej, ale na całe szczęście wszystko jest ok i mogę spokojnie do PL jechać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A i obiecane foto: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Uploaded with [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez freelord ; 21-08-2011 o 10:36 |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|