![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 24-10-2010
Model: Mondeo
Silnik: TDCI
Rocznik: 2001
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo Kombi
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2006
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
|
Cytat:
Jeżeli mógłbyś to poszukaj - będę wdzięczny |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
Szukam szukam.
Na razie znalazłem, że włochy strasznie krótko grzeją świece. Jak Tobie auto odpala? A drugi temat to to, że 99.999999999999999 procent aut stamtąd ma cofnięte liczniki. Rekord to zrobienie z Caravella 700 000 przebieg 190 000. " auta z włoch są przegrzane,zdarza się,że mają inny program rozgrzewania świec( zimą nie mogą odpalić). " "moja zona ma auto z wloch co prawda osobowka golf3 ale pierwsze co musialem zrobic po sprowadzeniu to wymienic termostat bo byl otwarty [ uszkodzony przez wlasciciela aby sie nie przegrzewal uklad ] zamiast plynu byla woda plus taki ze klima w standarcie jest w autach z wloch i zero rdzy" "w oplach jest inny soft,trzeba wgrać nowy.w vw nie wiem (mikoli chyba zmieniał czas grzania świec)" "We Włoszech są tańsze auta, nie rdzewieją (ja mam 210 i zero rdzy) i klima chłodzi jak szalona. Faktycznie trzeba wymienić termostat i olej w skrzyni bo w zimie robi się bardzo gęsty. A trafić można wszędzie dobre i złe auta bez znaczenia czy Włochy czy Niemcy gdzie autka są zadbane, mniej porysowane ale o 30% droższe" Ruszałeś soft? Ostatnio edytowane przez redds ; 22-02-2011 o 23:18 |
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
Auto trzyletnie - zrobione 160 000km. Wszystkie śruby: turbiny, EGR, kolektorów nie ruszane od nowości. Odpalanie rewelacja: - 20 stopni jedno podejście i paliGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Auto jeździło pół roku baz problemu. Zatarła się turbina, wyłamały się bolce pierścienia rolek zmiennej geometrii turbiny -pierwszy raz w życiu spotykane. Po dwóch tygodniach padł EGR - zapchany, przepływ przepustnicy ok.50mm zostało niestety 10mm - wyłamane bolce zębatki sterującej, a zaczęło się wszystko od wentylatora. po prostu szok:shock Ostatnio edytowane przez marko8307 ; 22-02-2011 o 23:22 |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
w serwisie stwierdzili na podstawie wykazu komputerowego, że wszystkie parametry były w normie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a co to jest dokładnie ten soft? Ostatnio edytowane przez marko8307 ; 22-02-2011 o 23:35 |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
|
Cytat:
Nie wiem jak jest w Fordzie... ale na przykładzie Opli - we Włoszech jest problem z przegrzanymi autami. Oznacza to mniej więcej tyle, że komputer ma swoje oprogramowanie. I wersja włoska MOŻE mówić "chłodź od razu". Niezależnie co pokaże termostat komputer może mieć zaprogramowane CHŁODŹ ZAWSZE. I jest to sztywna zasada właśnie dlatego, że przez awarie termostatu po starcie autka można je zagrzać a dla diesla jest to tragiczne w skutkach. Jednak jak napisałem, jest to tylko moje domniemanie gdyż nie wiem jak to w Fordach jest rozwiązane. Opel taki rozkaz wydaje do chłodzenia. Ja niestety VW przegrzałem i silnik do remontu był gdyż własnie termostat nie powiedział "chłodź". Po remoncie wyprowadziłem przycisk do kabiny i niezależnie co się działo po włączeniu auta przyciskiem włączałem wentylatory chłodnicy. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
|
To wygląda na to, że istnieje opcja "CHŁODŹ ZAWSZE". Czy jest możliwość dostania lub czy masz może namiary na kogoś kto zajmuje się przeprogramowywaniem softa poza serwisem ford?
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|