![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 19-07-2005
Model: Focus SEDAN
Silnik: 1,6 Ghia
Rocznik: 2000
|
Cytat:
Na pewno nie ten do skrzyń manualnych. Mi przy wymianie pompy wspomagania zalali Mobil ATF 220 i wszystko gra. Jeżeli chodzi o poziom płynu w zbiorniczku - piszą, że powinno być na MAX przy zimnym (jest na zbiorniczku napis "COLD"). |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 06-02-2013
Model: S-MAX 2
Silnik: 2.0 150 KM
Rocznik: 2016
|
Witam.
Wiem, że temat już się pojawiał, ale mam pytanie do doświadczonych kolegów. Zauważyłem, że płyn od wspomagania jest mętny i chciałem go wymienić. Po odsączeniu strzykawką, kolor jest tak nijaki, że zacząłem się zastanawiać czy w układzie jest płyn zielony czy czerwony. Wcześniej zaopatrzyłem się w olej FORDa WSS-M2C204-A2 – zielony. Czy takim płyn będzie odpowiedni do wspomagania hydraulicznego?. Moja foka to benzyna 1.6 16v 115 KM (mk2 z 2005 r.) Teraz wiem, że będę musiał zrobić płukanie układu. Który przewód jest ssący? Ten który idzie do pompy? Czy ten który wraca z maglownicy (ten dłuższy)? Ostatnio edytowane przez lisu8 ; 25-03-2013 o 22:09 Powód: Błąd w wyrazie "ssący" |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|