![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 07-07-2009
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
Rocznik: 2005
|
A co szanowni koledzy sądzą o tym:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Sam czytałem ten artykuł jak byłem na zakupach... i byłem w SZOKUGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#12 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Mariusz
Model: Daf XF 460
Silnik: Duży :)
Rocznik: 2012
|
w serwisie aso zaproponowali mi wypalenie za 800 pln z uzupełnieniem płynu + bak paliwa potrzebny ponieważ autko pracuje na zwiększonych obrotach parę godzin = gwarancja na 60tyś. fabrycznie jest na 120.Olałem sprawę po podsumowaniu kosztów i wywaliłem chwasta raz na zawsze za 1400pln + nowy program i teraz jest 163ps Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i bez problemu do końca użytkowania czy to w mieście na krótkich odcinkach czy na autostradzie,a radocha z jazdy mocniejszym bezcennaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dodatkowo spadło spalanie około 1.5l/100
|
|
|
#13 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 05-11-2014
Model: focus mk2 fl
Silnik: 1.6 tdci 90hp
Rocznik: 2010
|
Podepne się pod temat co ile komputer sam inicjalizuje proces wypalania bez względu nato czy jest zapchany czy też nie ? Ostatnio zauważylem ze na postoju mialem podniesione obroty i wlaczoną chlodnicę. Nie wylaczalem autka tylko zrobilem sobie runde ok 5km po powrocie chlodnica nie pracowala a obroty wrocily do normy. Jeżeli był to proces wypalania zainicjonowany przez komputer to nie ma możliwości by tego nie zauwazyc. Gdyby byl faktycznie zapchany i gdybym wyłączyl silnik a po ponownym uruchomieniu to kumputer dalej by próbowal go dopalać? Dodam że autko nie wykazywało oznak zapchania.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|