![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 19-07-2008
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDDi
Rocznik: 2002
|
to jest na bank czujnik predkosci wymien i bedzie po sprawie koszt to okolo 150 pln
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
![]() Zarejestrowany: 24-07-2007
Model: Ford Focus III Kombi
Silnik: 1,5V Benzyna
Rocznik: 09.2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
![]() Zarejestrowany: 19-07-2008
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDDi
Rocznik: 2002
|
nie . to byla informacja dla Piter.1 ale jak masz ten sam problem to masz juz rozwiazanie. u mnie w foczce wymienilem go i bylo po sprawie
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
Witam ponawiam mój problem w tym wątku:
Ostatnio coś mam problem z licznikiem prędkości. Zachowanie udało mi się nagrać na aparacie i dorzucam do tego postu [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Najlepiej odtworzyć go za pomocą Windows Media Player Classic. Zaznaczam że już odłączałem licznik itd. Tylko jeszcze nie wymieniałem VSS. Nie wiem czy to może być VSS. Jeszcze dodam że licznik miałem wymieniany na nowy około 1,5 roku temu. Czy ktoś miał coś podobnego i co to może być. Pozdrawiam i dzięki za info. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
Nie ma nikt pomysłu ? !!!!!!!
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
![]() Zarejestrowany: 16-05-2008
Model: Focus
Silnik: 1,6 + LPG
Rocznik: 1999
|
ja mam podobnie tylko u mnie raz dziala a raz nie. Obroty i cala reszta jest OK. Teraz sie przymierzam do wymiany vss tylko w serwisie to jest tak.... czujnik 150, robocizna 150 i podlaczenie pod kompa 100 :/
U mnie poza predkosciomierzem wszystko jest cacy, zadnych innych objaw |
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Ja pod koniec sierpnia jadę na przegląd do ASO i jestem ciekawy co powiedzą. Jadę do nich bo był wymieniany u nich licznik i jest na gwarancji. Mam jeszcze gwarancji 2 miesiące na licznik więc do tego czasu muszę znaleść co jest nie tak.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
Właśnie wczoraj wróciłem z ASO. Byłem na przeglądzie i pokazałem ten filmik. Elektryk badał coś tam przez 5h i stwierdził że wszystko jest ok. Nie wie dlaczego tak jest, ale obstawia na 90% że to czujnik VSS.
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 28-06-2008
|
witam wszystkich! miałem podobny problem z licznikiem ,po wymianie czujnika predkosci w skrzyni biegów wszystko jest ok! :fcp1
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
|
Witam
Zdecydowałem się właśnie na wymianę VSS w ASO. Znowu mi się odzywa - zrobiło się cieplej. Dzwoniłem do nich i się pytam o koszt i mi powiedzieli około 250 zł (czujnik + robocizna) a jak wpadnie czujnik do skrzyni biegów to około 600 zł bo wtedy muszą rozbierać skrzynie biegów. Dobre co :546: Jeszcze dodali ale proszę się nie denerwować bo to się zdarza raz na kilka wymienianych czujników że wpada do skrzyni biegów. Zobaczymy w czwartek ! |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|