![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 16-06-2007
Model: Mondeo mk II kombi
Silnik: 1,8 TD ENDURA
Rocznik: 2000
|
Rozpędź samochód na równej mało uczęszczanej drodze do 60 i zacznij hamować tylko ręcznym ale nie mozesz powodować blokowania kół, i tak kilka razy dla pewności. Jeżeli bedzie ok tył mozemy uważać za dobry.
Następnie najlepiej na szarpaku dobrze sprawdzić stan zawieszenia przedniego. Po ściągnięciu kół tarcze posiadają luz na piaście? Ford daje takie podkładki podtrzymujące, oraz jaki był stan czystości piast. Bo mogło być tak iż przetoczone tarcze trafiły na zanieczyszczone piasty i bicie było odrazu. Masz pewność że tarcze były przetoczone?Tarcza ma być pasowana na lusterko ( tarcza i piasta czyściuteńkie). W jakim przedziale prędkości dochodzi do bicia. Jeżeli po przetoczeniu tarcz nie przeszlifowałeś na papierze ściernym klocków to źle. Ostatnio edytowane przez prezi ; 23-03-2009 o 15:22 Powód: błąd |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 24-08-2008
Model: ford mondeo
Silnik: 1.8 16V +LPG
Rocznik: 97
|
rozebrałem poskładałem narazie pomogło zobaczymy na jak długo w przeglądzie juz byłem w zeszłym tygodniu wszystko ok toczenie jest pewne klocków nie szlifowałem własnie dzisiaj zauwarzyłem ze luz na tarczach jest bo otwory są wieksze od szpilek podkładki są pozakładane a tarcze i tak są luzne narazie sie znacznie polepszyło zobacze na jak długo pozdrawiam i dzieki za pomoc
Ostatnio edytowane przez mariuszm ; 23-03-2009 o 19:50 Powód: błąd |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|