Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 17-02-2010, 11:26   #11
Strusioo
ford::amateur

Imię: B.
Model: Mondeo MK V
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: [TDCi] - zaświeciła się kontrolka silnika a chwilę później sprężynka :(

Witam ponownie. Byłem na IDS. Pompa podaje nieznacznie niższą wartość ciśnienia, oczywiście uwzględniając przebieg, i jest ok. Natomiast wtryski to już inna historia: na pewno padł pierwszy. Trzeci powoli się wykańcza. Drugi jest jeszcze ok, a 4 to niemal ideał. W piątek odstawiam auto do mechanika i wtryski do wymiany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Były dwa błędy na komputerze związane z wtryskami. Żadnych innych dotyczących czy to pompy, czy to turbo
Pozdrawiam i zobaczymy co będzie po wymianie.

Ostatnio edytowane przez Strusioo ; 17-02-2010 o 11:31
Strusioo jest offline  
Stary 20-02-2010, 19:55   #12
Strusioo

Imię: B.
Model: Mondeo MK V
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: [TDCi] - zaświeciła się kontrolka silnika a chwilę później sprężynka :(

Witam. No i stało się... jestem lżejszy o $$, ale przynajmniej "sprężynka" już się włącza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zostały wymienione dwa wtryski: pierwszy i drugi. Pierwszy był zupełną porażką - lał strasznie, drugi trochę lepszy. Po wymianie ustabilizowała się praca trzeciego i czwartego (odchyłka jest w normie) ale z racji braku $$ zostaną wymienione w późniejszym czasie. Uszkodzone wtryski zostały mi oddane Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Czekają na regenerację. Silnik teraz pracuje bardziej metalicznie, ustabilizowanie pracy po odpaleniu trwa może ze 2 sekundy. Jednak później troszkę nierówno chodzi, ale to już zupełnie inaczej niż wcześniej i znacznie krócej. Co do kopcenia to się zmniejszyło. Na początku jeszcze sporo, ale to zrozumiałe - zabrudzenie układu wydechowego było znaczne. Teraz - już tylko minimalny bączek z racji 3 i 4 wtrysku do przyszłej wymiany. Dodatkowo mechanik sprawdził działanie turbosprężarki oraz ciśnienia sprężania. Na razie ok... cieszę się jazdą. Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez Strusioo ; 20-02-2010 o 20:01
Strusioo jest offline  
Stary 16-06-2010, 00:17   #13
kollo2211

Model: Mondeo 130
Silnik: 2.0
Rocznik: 2004

Cytat:
Napisał MĄKA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mnie to i pewnie nie tylko mnie wyglada na padajace wtryskiwacze, a oslabienie silnika i jego gasniecie to przechodzenie w tryb awaryjny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.....
Witam! Mam na imie Łukasz i jestem (chyba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) szczęśliwym posiadaczem Mondzia z 2004 2.0 130 z przebiegiem 120 tyś.
Czytam podobne tematy już o kilku dni i trafiłęm tutaj.POMOCY!

Stało się- P179A!!! Problem wystąpił dwa dni temu jak opisywany przez kolegów, z jednym wyjątkiem. Jak silnik jest zimny (np.rano) silnik odpala normalnie (jak zawsze) i zachowuje się normalnie (PEŁNA MOC- od 6 lat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) podczas jazdy tak długo, dopuki go nie zgasze. Chcąc odpalić silnik po kilku minutach (gdy jest jeszcze ciepły), zapala normalnie i pracuje zypełnie normalnie (normalne obroty , bez stuków czy takie tam) z jedym wyjątkiem-zaczyna migotać spiralka i nie mam mocy (brak turbo).Sytuacja sie powtarza w kółko. Czytając opisy i pomocne wyjaśnienia wyjałem magiczny silniczek, zdiagnozowałem, zrobilem co trzeba. Jednak sytuacja nie uległa zmianie, i zaczynam dalej główkować. Byłęm w aso to oczywiście zasypali mnie tysiącem informacji no i oczywiście szybko skonstruowanym kosztorysem . "Ostygłem" chwile (gdy zobaczyłem kosztorys) i wrocilem do domu. teraz zastanawiam sie czy ktoryś z was bedzie w stanie mi przynajmniej podpowiedziec co moge zrobic , bo w ostateczności pojade po nowe turbo z zaleceń aso (co nie jest mi na reke)- bo oni stwierdzili ze jest padniete, ale nie potrafia wyjasnic dlaczego wszystko dziala i pracuje w nalezytym porzadku jak do nich przyjechalem po 30 km trasie odpalajac silnik z samego rana i nie gasząc go az do serwisu... sam zachdze w glowe... prosze o pomoc.P.S. jutro i tak jestem ustawiony w aso na kolejne diagnozy ale wydaje mi sie ze to strata pieniedzy.pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez kollo2211 ; 16-06-2010 o 00:20
kollo2211 jest offline  
Stary 16-06-2010, 06:10   #14
Tari
ford::average

Imię: Marek
Model: Mondeo MK3 Kombi/Galaxy MK3
Silnik: 2x Mondeo: MK3 2,2 130/MK3 2,2 155/MK3 2,2 155/Galaxy 2007 2,0 140
Rocznik: M2006/M2007/G2007

sprawdz wtyczke podobno kable sie wyrywaly/luzowaly,
moze zimne luty na plytce?
gdzies ktos cos kiedys pisal o kondesatorach z tego co sie orientuje temperatura tez im przeszkadza jak sie koncza.
no i sprawdz sama dzwigienke od geometrii jak sie zachowuje na zimnym i cieplym chociaz to powinien byc blad p132b ale sprawdzic nie zawadzi.
generalnie znajdz kogos na forum z twoich okolic i pozycz od niego sterownik. sam juz pewnie wiesz ze taka przekladka jest bezinwazyjna i trwa chwile

napisalem epopeje o aso ale postanowilem ja skasowac i napisac krotko, OLEJ ASO poki masz jeszcze jakies pieniadze w portfelu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tari jest offline  
Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania