![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#211 |
|
ford::expert
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
|
Ale na policje nie zadzwoniles? Mysle ze by to moglo dac lepszy rezultat.
|
|
|
#212 | ||
|
ford::average
![]() Imię: Stachu
Model: Kuga II 4x4
Silnik: 2,0 180 PowerShift
Rocznik: 2016
|
Cytat:
Cytat:
W wielu sytuacjach ludzie na drodze odreagowują frustracje życia codziennego (kredyty, zdradzająca żona, ego, małe co nieco... lub molestowanie za młodu). Nie ma dla mnie wytłumaczenia jak widzę de....la który wraz z rodziną, małymi dziećmi w aucie za...la przez krętą wioskę wyprzedzając w każdym możliwym lub nie miejscu |
||
|
|
|
|
|
#213 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Artur
Model: S-MAX, YARIS
Silnik: 2.0 FFV Pb + LPG, 1.0 Pb
Rocznik: 2009, 2006
|
Trochę mnie nie było, a dyskusja się mocno rozwinęła.
Dwa tygodnie po opisanym zdarzeniu jakie miałem na krajowej 8 doszło kolejne tym razem z małym uszczerbkiem dla kuli od haka i delikatnego wgniecenia w plastiku zderzaka. Zdarzenie miało miejsce na A2 z Wawy do Żyrka piątkowe popołudnie gęsto się zrobiło na wylotówce w niektórych miejscach max można było jechać 80km, a standard to 40km (w miarę najnowszy odcinek autostrady w PL, a przepustowość na niej już nie wyrabia) i wracając tak sobie po robocie do swojej wioski zaczęło się, przede mną auta zaczynają hamować mając z 12 metrów do auta przede mną zaczynam lekko hamować koleś za mną nie koniecznie był bystry bo widziałem ze coraz szybciej się zbliża. Hamowanie samochodów było coraz mocniejsze wiec i moje było w miarę adekwatne zachowując do auta przede mną już tylko 5 metrów by za parę sekund koleś stanął w miejscu. Ja widząc, że jest duże prawdopodobieństwo, że dostanę w D wyhamowałem najbliżej jak mogłem (było gdzieś niecały metr) do auta poprzedzającego nie ustrzegłem się jednak gamonia, który walną mnie w D. Od tego zdarzenia mnie minął tydzień na obwodnicy niedaleko węzła Konotopa (z Bemowa gdzie robiłem przegląd auta w kierunku węzła) kolejne zdarzenie jakiś kierowca zatrzymuje się przy barierce na lewym pasie zmuszając do ostrego hamowania innych uczestników tego pasa odległości dość spore więc nie było problemu z wyhamowaniem prędkości i zasygnalizowaniem awaryjnymi kierowca za mną też nie miał problemów włączył awaryjne natomiast kierowca dwa samochody za nim już tak kolorowo nie miał bo jakiś gamoń siedział mu na zderzaku więc nie zdążył zareagować i wpakował mu się w D. Ot taka codzienność na drodze. O tirach co umieściłem filmiki już nawet nie wspominam. Ostatnio edytowane przez dobo_28 ; 04-01-2016 o 17:20 |
|
|
|
|
|
#214 |
|
|
Z tym hamowaniem jest o tyle problem ze kazdy nastepny kierowca z tylu ma coraz mniej czasu na hamowanie (bo kazdy poprzedni wprowadza kolejne opoznienie). Niestety na autostradzie nie utrzymujemy odstepow ktore by gwarantowaly zatrzymanie w KAZDEJ sytuacji. Zwykle sledzimy auto, dwa przed nami zakladajac ze zadne z nich nie zacznie gwaltownie i z calej sily hamowac.
Z drugiej strony odkad mam ACC to jezdze z bezpiecznym ustawieniem "na 3". Instrukcja mowi chyba ze bezpieczne jest "4". Ale i przy trojce odstep jest na tyle duzy ze auto poprzedzajace nie bardzo chce zjechac (wydaje mu sie ze nie jestem szybszy bo za daleko jade). Natomiast duzo czesciej ktos w takiej sytuacji wjezdza przede mnie zmniejszajac na chwile luke, ktora ACC po chwili znowu wydluzy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Podobno w DE zachowuja wieksze odstepy.
|
|
|
#215 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-03-2013
Model: FOCUS MK 2 LIFT
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#216 |
|
|
O nie zauwazylem tego quizu.
Ktos kto sie boi jechac 50tka, to albo sie boi albo nie umie. W obu przypadkach nie powinien dostac prawa jazdy. Z drugiej strony moze to byc ktos wiazacy superwybuchowa nitrogliceryne albo kogos chorego do szpitala. Tyle ze czesto sei zdarza ze to kierowca zagadany przez komorke ktora trzyma w rece i zapomina o ruchu drogowym
|
|
|
#217 | |||
|
ford::advanced
![]() Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#218 |
|
|
czyli kluczowym slowem jest "mozliwie" a twym celem w razie zatrzymania jest udowodnic ze to wlasnie spelniles Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#219 | |
|
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Prawie Moderator...
![]() Zarejestrowany: 07-04-2008
Model: Tipo SW
Silnik: 1.4 T-JET
Rocznik: 2017
|
Cytat:
w ogóle te Twoje pzrytoczenia o wariatach jadących na czołówkę w tym kontekście (przekraczania podwójnej by nie wdychać śmierdziela) nie przystają... wolisz wdychać to wdychaj te trujące smrody, ja wolę wykorzystać każdą możliwość by tego uniknąć i to bez wyprzedzania na czołówkę... Co sobie myślisz o wariatach pchających się za wszelką cenę do przodu i na czołówki oraz o przyczynach ich zachowania to Twoja prywatna opinia nikoniecznie prawdziwa...
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|