![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 30-03-2012 o 09:29 |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 25-02-2008
Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
|
tak moze tak byc... ale oryginalne nastawniki sporo wytrzymują-jak ktos ich nie rusza a wymieniał tylko tranzystorek po spaleniu. Ale taki zacinajacy nastawnik powinien takze powodowac problemy nie tylko na wolnych obrotach bo jest to jedyny odpowiedzialny nastawnik za dozowanie dawki paliwa.
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-12-2011
Model: ford focus
Silnik: diesel
|
Cytat:
słuchaj rozrząd robiłem ale wydaje mi się że samoregulatorów nikt nie ruszał PS byłem dzisiaj na warsztacie i zrobili tą próbę przelewową i podłączyli pod kompa- komp nic nie pokazał a w próbie przelewowej wyszło im ze 2 wtryski za mocno leją a kolejne 2 tez juz sie kończą powiedzieli mi żeby sprawdzic paliwo z filtra czy nie ma tam jakichś opiłków- sprawdziłem i faktycznie cos tam było PS czy w takiej sytuacji wystarczy wymienić te samoregulatory??? |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
|
nie ..bo ty nie masz samo regulatorów i to nie chodzi w ogole o rozrząd ale o uklad paliwowy!!!
opilki w paliwie sa od pompy wysokiego cisnienia. i prawdopodobnie pompa slabo pompuje paliwo. Powiedz od kiedy masz samochod i jak w zimie silnik zapalal? oraz kiedy filtr paliwa zmieniles? prawdopodobnie masz 2 wyjscia...albo podmienisz pompe na inna ktora bedzie wyrabiala na te wtryski ..albo zrobisz wtryski ktore niebedą tyle paliwa przelewaly i wowczas to wystarczy i pompa bedzie na nich wyrabiala. Ale mozliwe ze bedziesz musial 1 i drugie zrobic. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
|
auto mam pół roku i wszystkie wymiany były od razu zrobione a w zimie odpalał elegancko grzanie na 2 razy czasami 3 przy tych mrozach po -15
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
|
po pierwsze nigdy nie grzej tak dlugo swiec. Rozwalasz w taki sposob akumulator a to i tak bardzo malo daje tak naprawde. Naucz sie ze zapala sie samochod zawsze odrazu po zgasnieciu kontrolki-szczegolnie jesli chodzi o tdci. to niejest stary ciagnik aby tak grzac.
po drugie..co z tym filtrem paliwa? chyba go zmieniałes..prawda? |
|
|
|
|
|
#27 |
|
|
oczywiście ze filtr paliwa był wymieniany a co do odpalania to wydaje mi się ze nie po zgaśnięciu od razu kontrolki tylko po "pstryknięciu"
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
|
nie nie..jest bardzo wiele osob ktore tez tak myslalo..ale niema sensu takie zapalanie samochodu. najlepiej zapalac tak jak powinno sie czyli odrazu po zgasnieciu kontrolki od swiec.
w tdci ma to tymbardziej wazne bo tutaj to obroty silnika a nie temp. ma kluczowe znaczenie. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
![]() Imię: Paweł
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDCI
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
|
ma kolega racje dlatego najlepiej zaczac od pompy a dopiero pozniej wtryski jesli sama pompa nie wystarczy bo niema co sie na najwieksze koszta odrazu nastawiac.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|