Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 21-09-2011, 12:58   #31
mascom
ford::advanced

Model: Mondeo MK4
Silnik: 1999 Pb
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Bierze Olej?

To zależy, jakie ma się plany odnośnie auta:
1. Można jeździć i dolewać;
2. Można oddać auto do remontu silnika - tylko to już są duże koszty;
3. Można wyszukać jakiś inny silnik (niekoniecznie 1.6 ale np 1.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i wymienić go. Tyle tylko, że można trafić na jakiś w podobnym stanie.

Jeśli auto miałoby mi służyć przez rok czy dwa, to pewnie bym dolewał, jakbym chciał dłużej pojeździć i auto jest w dobrym stanie to wyremontowałbym. Gdybym znalazł silnik w dobrym stanie to jeszcze chętniej bym wymienił go zwłaszcza gdyby to był 1.8.

mascom jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-09-2011, 23:12   #32
Domic89
ford::beginner

Model: Ford Mondeo mk1 kombi
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 1994

Jezdzic dalej?? chcialbym tak tylko ze tym samochodem zamierzam sporo jezdzic i nie chce sie go wyzbywac i takie pytanie jesli bede jezdzil tak i dolewal tego oleju toczy z tego nie wyjdzie jakas powazniejsz usterka?? pozdrawiam jesli chodzi o remont nie ma znaczenia ile bedzie kosztowal i czy sens jest wymieniac olej ?? bo juz po zapachu i wygladzie nie widzi mi sie on za dobrze pozdrawiam
Domic89 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-09-2011, 09:09   #33
mascom
ford::advanced

Model: Mondeo MK4
Silnik: 1999 Pb
Rocznik: 2010

No to najlepiej poszukać innego silnika tylko musi być w dobrym stanie, taki z gwarancją i najlepiej jeszcze niewyciągnięty z auta - żeby dało się sprawdzić jak działa. Wtedy być może znajdzie się ładne 1.6 lub 1.8. A jak nie to droższa opcja - remont silnika.
mascom jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-09-2013, 18:26   #34
Kaskaderrks
ford::beginner

Imię: Mateusz
Model: Mondeo Mk1
Silnik: 1.6 16v 88km Zetec
Rocznik: 1996

Witam posiadam mondeo mk1 1.6 zetec 88km sama benzyna przebieg 188 000km i tez ubywa mi olej samochód wcale nie dymi nie posiada żadnych wycieków świece sprawdzane czyściutkie na 1000km bierze nie całe 200ml jaka może być tego przyczyna (zauważyłem lekki czarny osad na rurze wydechowej) od czego powinienem zacząć jak to sprawdzić miałem zakładać gaz do niego ale jak mi olej ubywa to chyba sensu nie widzę zrobiłem samochodem nie całe 10000km wymieniłem olej na mobila 10w40 wcześniej jeździł
na lotosie 10w40 samochód nie kombinowany z pewnych rąk żadnych doktorów tam nie było Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Proszę o rade
Pozdrawiam
Kaskaderrks jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania