![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 | |
|
ford::average
![]() Imię: Piotr
Model: Smax
Silnik: 2.0
Rocznik: 2006
|
Cytat:
w pierwszej fazie myslalem o spinkach do papieru....owszem trzymaja sie dobrze ale... w efekcie koncowym wykombinowalem takie uchwyty: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i trzymaja lepiej jak oryginalneGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
ford::professional
![]() Imię: Tomek
Model: NieFord-Skoda Octavia vRS
Silnik: 2.0 TSI
Rocznik: 2016
|
Polak potrafi....wiadomo....
http://s1069.photobucket.com/albums/u468/cliner66/ http://forum.fordclubpolska.org/album.php?albumid=786 --------------------------------------------------- 269KM/429Nm by Heko(było),następne(było) 275KM/427Nm...jest 324KM/483Nm... |
|
|
|
|
|
#33 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 02-11-2010
Silnik: 2.0 ecoboost
Rocznik: 2017
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
|
Wieczorkiem postaram sie cos wkleic... fotki mam duze I troche z tym zabawy...
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
|
Ok. Dzieki za info. Czekam jeszcze na te szkice tych Twoich mocowań. pzdr!
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
|
A wiecGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mimo, ze to watek o listwie zderzaka... uchwyty uniwersalne do listew progowych zrobilem samGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. po pierwsze proby: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. spinka sie niby trzyma ale jak cos nie ma gwintu to marne szanse ma na długi żywot - jak dla mnie - dla leniwych to tez za działa ale trzeba wiercić ( tak czy owak trzeba) + pasek samozatrzaskowy... kombinując dalej... wpadłem na pomysł aby zrobić zacisk w kształcie litery L ... tylko jak to do progu zamocować - przecież wiercić nie będę tam dziur - mowa tu o spodzie auta a nie o listwie ozdobnej... z pomocą przyszło łazienkowe lustro.. a wlasciwie jego zawias!!! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a Wasiliewie 4 pary potem wybicie bolca Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. troche kombinacji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wymiar to okolo 17mm od krawędzi[ zawiasu do zagięcia blaszki - kątownika do drzewa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. potem super glue i do spawania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ot i cala filozofia... a w nakładce wiercimy otwory i jak juz metoda prób i błędów uda wam się trafić dziura w dziurę.. skręcamy... ja użyłem opasek samozaciskowych... pamiętajcie aby nie wywalić tej blaszki co jest w zestawie z zawiasem - przyda sie przy skręcaniu pod autem żeby nie zniszczyć zabezpieczenia antykorozyjnego... całość potem warto prysnąć jakimś woskiem żeby nie gniła... mam nadzieje ze pomoglem. Ostatnio edytowane przez Pitsmax ; 02-02-2015 o 22:30 |
|
|
|
|
|
#39 |
|
|
Dzieki za fotorelacje. Ale kurcze nie widze tego...Czy to mozliwe ze masz inne listwy? Ja u siebie zamontowałem takie jak nizej. I jak teraz powiązać je z podwoziem...? W zestawie widac jakies spinki montazowe ale tego nie da sie dokupic osobno.pzdr!
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
|
ręce opadają....kolego to jest właśnie uchwyt do progów.(listew) zawias dokręcasz do podwozia auta.... a kątownik-blaszka z dziurkami do plastikowej listwy,w której musisz zrobić otwór aby to skręcić razem... jeśli dalej nie widzisz tego to polecam kupno nowych listew ze spinkami w zestawie, innej opcji nie ma!
A u mnie trzymaja ...nawet lepiej jak plastikowe oryginalne... |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|