![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Tomasz
Model: Focus mk2
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2006
|
Sytuacja opanowana już jakiś czas temu... Niestety usterki nie udało się zlokalizować problem tkwi w systemie keyless. Aktualnie jest on wyłączony i wkładam po prostu kluczyk aby uruchomić samochód.
Akumulator od tego czasu się nie rozładował. |
|
|
|
|
|
#32 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 11-03-2008
Model: Focus MK2
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2006
|
Focus MK2 2006 2.0 TDCI: Mam praktycznie takie same objawy - sporadycznie rozładowuje się akumulator do zera. Czasem po 2-3 tygodniach, czasem po kilku dniach. Akumulator jest nowy, elektryk sprawdzał prąd ładowania i pobór przez jeden dzień - nie stwierdził anomalii.
Po podpięciu klemów lub prostownika z rozruchem odpala i jeździ bez problemu. W jaki sposób wyłączyć system keyless? Chętnie sprawdzę, czy to jest przyczyną... |
|
|
|
|
|
#33 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-03-2007
Model: c-max mk2
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2010
|
Szkoda że dawno nie odwiedzałem tego forum - podpowiedziałbym z tym keyfree już dawno...
Walczyłem z tematem ok 2 lata temu. Gdzieś na forum jest mój wątek. Bezskutecznie. Nie odkryłem co wybudza system. ( a miałem co sprawdzać - mam full opcję łącznie z webasto). Pomogła tylko deaktywacja keyfree. U mnie robi się to tak: - wkładasz kluczyk w stacyjkę, wtedy w menu zegarów pojawia się dodatkowa funkcja keyfree on/off - wyłączasz funkcję, wychodzisz z menu i gotowe od tej pory auto odpalasz z kluczyka (centralny zamek otwierasz i zamykasz przyciskami z pilota)
|
|
|
#34 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Krzysztof
Model: Focus mk2
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2007
|
witam jestem tu nowy ,problem duży z rozładowywującym się aku ,fokusik jak jeździ to jest ok dwa dni postoi i tylko trzaski słychać w głośnikach ,wszystko wyłaczone ,alternator sprawdzony ,aku ok sąsiedzi spać nie mogą jakieś zwarcie czy ktyoś miał podobną sytuację ?mam jeszcze kilka fordzików ale pierwszy raz się z tym spotykam
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Focus 1,6 tdci; Fusion 1
Silnik: 1,6 ON; 1,4 Pb