![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 | |
|
ford::average
![]() Imię: Łukasz
Model: ford focus I
Silnik: 1,6
Rocznik: 1999
|
Cytat:
kolego odnośnie tego krokowca to nabyłem nowy i winien być dedykowany do tego modelu ale jeszcze na 100 % posprawdzam co i jak, a czy jak krokowiec bedzie uszkodzony to wywali błąd na komputerze bo mi tylko wywala przepływomierza bład proszę o info |
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
![]() Imię: ghjgj
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2000
|
Komp raczej nie pokaze uszkodzonego krokowca.
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-03-2008
Model: Ford Focus II
Silnik: 1.6 TI-VTC
Rocznik: 2009
|
Filtr paliwa ?
|
|
|
#44 |
|
|
koledzy a czy uszkodzony prepływomierz będzie powodował to że po zapaleniu auta obroty silnika staja odrazu na 3 tysiące i tak trzymają, bo ja mam taki objaw cały czas jak przepływka jest podłączona- dodam iż krokowiec jest nowy
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-02-2009
Model: ford focus kombi
Silnik: 1.6 16v zetec
|
lukasz moj krokowiec tez byl nowy.....i byl zly, ale skoro masz blad na kkompie to dlaczego nie wymiienisz tego przeplywomierza i tyle i mowie ci wymien na 3 sek krokowca, pozycz od sasiada na 5 min u mnie obroty znow byly stabilne...poza tym szukajka bo na 100% juz czytalem o tym wczesniej i mogl bys swoj temat zalozyc...a nie pisac w "1.6 w czsie jazdy szarpie, zapala sie kontrolka aku i gasnie!w autserv nie wiedz"
co do wlasciwego tematu filtr paliwa juz wymienilem Ostatnio edytowane przez yogo ; 04-03-2010 o 08:06 |
|
|
|
|
|
#46 | |
|
|
Cytat:
a co do mojego krokowca to jest oryginalny wiec wykluczam pomyłke |
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
|
jezeli ktos bedzie ciekawy to wklejam jak obiecalem co odpisal mi Bogdan Godlewski slawny elektro mechanik z torunia (bez polskich znakow ,ale mozna sie domyslec) :
Witam 1. Nie lubiÄ™ Fordów i to bardzo, 2. W niewielu przypadkach można naprawić samochód korespondencyjnie a to dlatego, że niezbÄ™dne sÄ… pewne pomiary, 3. Nie chce mi sie wierzyć że nie ma bÅ‚edów w ECM (to system EEC V), 3a. wada każdego z ukÅ‚adów elektroniki silnika, który jest kontrolowany przez ECM, jest odnotowywana jako błąd (DTC) ale i sÄ… tzw. Pending Code do których sa inne procedury ale to zależy czym siÄ™ to czyta, 4. nie wymieniać silnika krokowego bo to strata kasy a do tego zachowanie krokowego to efekt zÅ‚ej regulacji mieszanki, np lewy luft, 5. jeÅ›li ECM ma proktokoÅ‚y EOBD/OBDII można odczytac parametr LTFT po przejechaniu jakiegos odcinka (jest ujemny lub dodatni), 6. pomierzyc multimetrem napiÄ™cie Sondy Lambda na przewodzie czarnym czyli sygnaÅ‚owym (sÄ… jeszcz dwa biaÅ‚e-podgrzewanie i szary masa). W Fordach czÄ™sto masowy traci "masÄ™" i komputer gÅ‚upieje, 7. napiÄ™cie sondy winno oscylować od 0 - 1v (1 okres to okoÅ‚o 2-3 sek) - jak sonda ''stoi dÄ™ba" jak .... na weselu to wymienić - nie jest tania bo to czteroprzewodowa, 8. bywa że przyczynÄ… jest wÅ‚aÅ›nie VSS a wiec sonda lambda do sprawdzenia takze Ostatnio edytowane przez Marek ; 08-09-2012 o 08:09 |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zablokowany
Model: fs
Silnik: 1998
Rocznik: 95
|
nic specjalnego nie napisal . Do sprawdzenia sondy, long fuel trim starczy najzwyklejszy interfejs za 100zl .....
jak juz wczesniej pisalem auto oddawane do papraczy , robione przez papraczy . A Ty jestes skubany ostro. A multimetrem to tak sobie pomierzy..... czestotliwosc zmian jest szybka , wiec zeby cos tam zobaczyc to albo w programie albo oscyloskop. Widac ten pan magik z torunia tez jakos nie za wiele o interfejsach wie... |
|
|
|
|
|
#49 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-03-2008
Model: Ford Focus II
Silnik: 1.6 TI-VTC
Rocznik: 2009
|
Jeśli będzie sonda do wymiany to polecam tą, to w 100% oryginał.( taką samą miałem fabrycznie w focusie )
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
#50 |
|
|
a macie jakas sprawdzona firme wysylkowa z tanimi czesciami np z allegro lub cos innego??
potrzebuje rozrzad + koncowki drazkow i sprezyny na tyl + ta sonde lambda moze byc link z allegro potrzebuje kogos taniego i sprawdzonego Ostatnio edytowane przez yogo ; 06-03-2010 o 21:54 |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|