![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mirosław
Model: transit
Silnik: 2,2
Rocznik: 2009
|
Wymien pasek i napinacz
laski do prostowania i w drogę |
|
|
|
|
|
#62 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 18-06-2008
Model: Transit Westfalia
Silnik: 2,2 Duratorq TDCi 100 KM
Rocznik: 2012
|
Gratulacje od Ciebie tego nabytku, BEZCENNE! Dzięki!!! Pozdrawiam.janusz
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Wojtek
Model: Ford Transit,Ford Focus
Silnik: Diesel
Rocznik: 1995,2000
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#64 | ||
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Cytat:
Trzeba zdjąć pokrywę klawiatury, zdemontować klawiaturę i wyjąć popychacze, aby sprawdzić, czy nie są pogięte. Nie zamień podczas sprawdzania i prostowania popychaczy miejscami. Wszystko jest do zrobienia nawet na ulicy. Luz zaworowy ustawisz mając zwykły szczelinomierz, ustawiając silnik w odpowiednich pozycjach najłatwiej przetaczając go na biegu. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] post#10 Do tych wszystkich czynności potrzebujesz kupić tylko uszczelkę pod pokrywę klawiatury. ----------------------- Ustawiając rozrząd z nowym paskiem przy pomocy kołków, warto jednocześnie sprawdzić i ustawić statyczny kąt wyprzedzenia wtrysku - opis jest na Forum, to nie jest żadne halo. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] post#8 (str. 31 instrukcji).
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 09-08-2013 o 20:34 |
||
|
|
|
|
|
#65 |
|
|
Dzis po rozebraniu okazalo sie ze pasek stracil zeby zaraz dolnym kolem, pod pokrywa zaworow wywalilo 1,3,5,7 zawor tzn pogiete popychacze .Czyli teraz odkrecic klawiature ustawic zawory z wyprostowanymi popychaczami rozrzad ustawic i proba odpalenia?
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Tak. Powtórne ustawienie zaworów warto zrobić stosunkowo szybko, np po 3-5kkm.
|
|
|
#67 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Tomasz
Model: FORD
Silnik: 2.0 tdci 2.5td 2.2 tdci
Rocznik: 1999
|
Cytat:
Ile przejechałeś km na tym pasku? |
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
|
przejechalem 300m bo samochod odrazu zgasl wiec na luzie zjechalem tylko z drogi i tyle potem juz laweta.Aha czyli dwa razy ustawic zawory
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-06-2008
Model: Transit Westfalia
Silnik: 2,2 Duratorq TDCi 100 KM
Rocznik: 2012
|
Zaraz - a po co odkręcać klawiaturę, czyli jak rozumiem, cały wałek z konikami popychaczy? Przecież laski wyjmiesz i wsuniesz bez zdejmowania wałka. Koniki przesuniesz na bok bez kłopotu. Pamiętaj jednak, i uważaj na jedno! Pomiędzy konikami a trzpieniami zaworów, pozakładane są takie talerzyki, wielkości jednogroszówki. Na bank pospadały po pogięciu lasek. Przy przesuwaniu koników też mogą pospadać. Muszą leżeć gdzieś na wierzchu głowicy. Znajdz je wszystkie koniecznie, by nie powpadały w otwory po laskach, bo będzie kłopot! Pozdrawiam.janusz.
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-03-2015
Silnik: 2,5TD
Rocznik: 1998
|
Witam.
Podczas jazdy usłyszałem krótki trzask z silnika, i straciłem moc. Gdy wyrzuciłem na luz to silnik od razu zgasł. Nie odpala, kręci rozrusznik batdzo dobrze, akumulator naladowany, paliwo w baku jest. Wiem że powodów może być wiele, ale ktoś może ma pomysł co to może być? Niestety ale na Słowacji mechanicy nie pracuja w sobotę, muszę czekać do poniedziałku, więc mam czas na gdybanie, oraz mogę się przygotować na rozmowę z jakimś mechanikiem jak go znajdę w końcu. Budowlańcy polscy i słowaccy którzy buda autostradę przez ponad godzinę wydzwaniali po mechanikach starając się pomóc i nic... masakra... Co moge sprawdzić samemu? Na co patrzeć? Mogę podesłać zdjęcia jeśli jest taka potrzeba. Silnik to 2500 turbodiesel, 100km z 1998 roku. Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| rozrząd , transit |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|