![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#811 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-03-2008
Model: Mondeo MK3 kombi
Silnik: 2.5 V6
Rocznik: 2003
|
Antena GPS jest na dachu (podstawa anteny radiowej - taka "bańka"). ja ma podobny problem. W zeszłym tygodniu pokazał mi lokalizację w Budapeszcie, bo nie widzi satelity. Można to prosto sprawdzić w menu serwisowym podczas jazdy. Doraźnie udało mi się ustawić lokalizację "ręcznie" i jakoś działa, co prawda z małymi błędami, ale działa.
Wymiana, to koszt rzędu 250zł. Podobno pasują jakieś za 50zł z Allegro i montuje się je na desce rozdzielczej. Po rozmowie ze specjalistą z branży GPS, te anteny nie nadają się w momencie jak jest ogrzewana przednia szyba bo zanika sygnał. Aby odkręcić antenę to trzeba zdemontować oświetlenie kabiny wraz ze schowkiem na okulary, jest tam jakaś śruba chyba "trox" (nie znam się) po odkręceniu schodzi cała podstawa.
|
|
|
#812 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 25-07-2008
Model: Mondeo GHIA
Silnik: 2.0 TDCI 130/6
Rocznik: 2004
|
witam ponownie, wypaliłem kolejna płyte Verbatim dvd-rw na dwoch rożnych nagrywarkach-kapa nic sie nie dziaje po włożeniu do czytnika DVD. Moze DVD jest uszkodzone??
|
|
|
|
|
|
#813 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 03-02-2008
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCI
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Slawko ; 06-05-2009 o 22:24 Powód: poprawiłem cytat |
|
|
|
|
|
|
#814 |
|
|
Kolego a jak ręcznie ustawiłeś pozycję??
Jeszcze jedno GPS działa, odbiera sygnały, ale nadal jestem w Budapeszcie, zrobię dzisiaj fotkę z ustawień w menu serwisowym, po którym z kolei lądują w GBGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum....Wszystko pomieszało się, jak włożyłem do napędu płytę Toyoty TNS600 a nie dedykowaną TNS 300-310... Może ktoś wie, jak wyzerować system do zera (włącznie z zapamiętanymi POI i tym podobnymi)?? |
|
|
|
|
|
#815 |
|
|
Skoro jesteś w Budapeszcie a nie w Gdańsku to chyba antena nie działa. W menu serwisowym można to sprawdzić w czasie jazdy - powinny się zmieniać współrzędne geograficzne pozycji samochodu.
Ustawianie ręczne pozycji NAVI>MENU>NAVIGATION SETUP>CALIBRATION tam ustawiasz pozycję samochodu. Najlepiej w jakimś dobrym do namierzenia punkcie aby dokładnie zaznaczyć aktualną pozycję. Akceptujesz i ustawiasz kierunek ustawienia pojazdu względem mapy (strzałkami na ekranie) i gotowe. Mam wrażenie że punktów POI nie da się wykasować bo są zapisane na płycie. Co do kasowanie całkowitego to nie mam pojęcia. Wszystkie zapisane wcześniej punkty docelowe i inne kasowałem ręcznie.
|
|
|
#816 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
Cytat:
|
|
|
|
#817 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 31-03-2009
Model: Mondeo Titanium
Silnik: 2.2 TDCi 200PS
Rocznik: 2012
|
@12345mario Fabrycznie? Jestes pierwszym wlascicielem? Jak mozna sprawdzic czy w samochodzie jest BT bez wchodzenia w meni servisowe Denso?
|
|
|
|
|
|
#818 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 10-01-2009
Model: Fiesta MKVII 1.0, Mondeo Champions League
Silnik: 1.0 EcoBoost, 2.0TDCI 140PS
Rocznik: 2012, 2012
|
Na 100% jest BT, poprzedni właściciel z tego korzystałGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co mam robić??
|
|
|
|
|
|
#819 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#820 |
|
|
To dziwne. Antena w momencie kiedy zgubi zasięg (tynel, garaż, śnieżyca, ulewa itp.) i navi błędnie odczyta pozycję z komputera (który przelicza prędkość, zmiany kierunków itp. i pokazuje pozycję przybliżoną), to w momencie kiedy zobaczy satelitę, automatycznie poprawia pozycję.
Jak w "menu serwisowym" (chyba navi position lub coś podobnego) w prawym dolnym rogu zmieniają się współrzędne, to nie mam zielonego pojęcia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Może spróbuj pozycję ustawić ręcznie, tak jak pisałem wcześniej. Może to coś pomoże.
|
![]() |
| Tagi |
| denso , focus , ford , map , nawigacja , radio , s-max , tmc |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|