![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: Escape
Silnik: Benzyna 2.0
Rocznik: 2017
|
Dzień dobry.
Zaznaczę na wstępie, że przeszukałem już chyba wszystkie możliwe tematy wraz z zagranicznymi forami i nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Posiadam Ford Escape 2017 i potrzebuję wymienić w nim lampy z prawej strony z tyłu. Nie byłoby problemu, gdyby były one dostępne nowe z zamiennika. Padł pomysł, żeby wymienić je na europejskie lampy z Kugi (bez side markera). O ile ta na klapie pasuje chyba bezproblemowo, jak porównywałem, tak ta po stronie zewnętrznej u mnie ma boczny marker (dodatkowa żarówka osobno). Co należałoby zrobić, żeby wyłączyć/odłączyć te markery, żeby nie palił się błąd ? A może nie będzie się palił mimo niepodpiętej wtyczki ? Nie próbowałem jeszcze, ponieważ stracę możliwość zwrotu lampy w przypadku niepowodzenia. Po rozszyfrowaniu numeru VIN w katalogu części teoretycznie lampa z side markerem została zastąpiona lampą bez niego. Może da się to przeprogramować ForScanem ? Tabele kodowań, które znalazłem niestety są ubogie akurat w tą informację. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
I nie zawrać głowy sporej części Polski! Wystarczy wziąć miernik w rękę, wyjąć lampę którą się ma i zmierzyć. A jak się nie umie takich prostych rzeczy - to nie zabierać się za pracę wymagającą minimum wiedzy. A jak się już zrobi powyższe - to może nawet "wejdzie się na wyższy poziom" i zauważy, że FORSCna jak na razie jeszcze nie umie rozróżniać elektronów na te "od postoju" i "od obrysu(???)". Oraz (dodatkowo), że lampy tylne USA SĄ INNE niż EU... Choć kształt i złaczkę mają taką samą.
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Silnik: Benzyna 2.0
Rocznik: 2017
|
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) Ale po co ta złość i kulawe teksty ? Zamiast się produkować wystarczyło napisać, że postoje i obrysy są na jednym przewodzie. Brawo za spostrzegawczość, że między USA a EU jest różnica :> Ostatnio edytowane przez SRS ; 26-08-2024 o 18:17 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-06-2023
Silnik: 2.0
Rocznik: 2020
|
Od siebie dodam, że w moim 2020 obrysy zobaczyłem dopiero wtedy, gdy zacząłem się zastanawiać, po co te małe żaróweczki tam, i wymieniłem spalone na sprawne. Błędów nie było.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Fusion MK5
Silnik: 2.0 EcoBoost AWD
Rocznik: 2018
|
witam,
mam pytanie, gdyż kompletuje sobie tył do escape 2020 (mk4) świeżo zakupionego w usa i zastanawiam się czy lampy tylne podejdą od wersji eu kugi czy lepiej szukać używek z usa? moja wersja titanium, ktoś wie co szukać? z tego co patrzyłem to lampy kugi tańsze są niż usa ;/ |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|