![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Spróbuj podkręcić wolne obroty - tą śruba widoczną na twoim zdjęciu. Opiera się o nią dźwignia gazu pompy, po przeciwnej stronie gdzie przypięta jest linka gazu. Śruba zakontrowana jest na tylnej ściance pompy, nakrętka jest zdaje się zabezpieczona plastikiem. To jest robota na 5 minut.
Nadal pozostaje pytanie, dlaczego tak się stało, skoro w poprzednich zimach było ok? Chyba po prostu nic nie jest wieczne.
|
|
|
#22 | |
|
ford::average
![]() Imię: Janusz
Model: Ford Transit
Silnik: 2,5 D
Rocznik: 1997r
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-12-2006
Model: Ś. P. Transit 100
Rocznik: *1992 / +2011
|
Nie było mnie więc teraz odpowiadam:
Tak . W pompie (po prawej) muszę pamiętać o ręcznym odpuszczeniu przyspieszenia rozruchowego. Założyłem patent z linki sprzęgła od scorpio, by łatwiej odpalać poniżej - 5 celsjuszów. Nie mam płomieniówki a stary oryginalny przyspieszacz dał ciała i za drogi był w naprawie.
|
|
|
#25 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
|
Wyższe obroty (dawkowanie) też ale przede wszystkim zmiana kąta wyprzedzenia wtrysku.
A tak to wygląda przy podłodze:
|
|
|
#27 | |
|
|
Cytat:
Ale ja mam jeszcze coś na duże mrozy - włączam do przedłużacza godzinę przed poranny startem i ... blok lekko letni jest (400 watt). Na Allegro za 150,- grzałkę nabyłem :fcp3 zakłada się zamiast środkowej zaślepki przeciwmrozowej. Fotki nie mam, ale kiedyś wklejałem :fcp19
|
|
|
|
#28 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 11-01-2009
Model: focus
Silnik: 1,6
Rocznik: 2006
|
Mam ten sam problem co zsunaj21 i taką samą pompę Bosh. Auto ma 224 tyś. rocznik 98 mam je od nowości z salonu.
Pamiętam, że kiedyś miał podwyższone obroty jak był zimny. Teraz trzeba go trzymać przez chwile na gazie. Z tyłu pompy wychodzą trzy przewody z plastikowego czarnego pudełka (widać w lusterku, bo z przodu zabudowane). Na pewno jest tam zawór odcinający paliwo, ale po co dodatkowe dwa przewody? Czy aby nie jest to sterownik kąta zapłonu? Ostatnio postanowiłem się za to zabrać, sprawdziłem wtyczki w komorze silnika, ale bez rezultatu. Może ktoś ma więcej informacji o tego typu pompie. |
|
|
|