Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 08-12-2008, 08:21   #551
vtec
ford::advanced

Model: było Mondeo ST220, Focus ST MK2, ST MK3, Focus RS MK2, STi Blob PPP, jest Konik GT i inne na F
Silnik: 2.0-5.0
Rocznik: 2015 wzwyż
Domyślnie Re: NAWIGACJA DENSO - co powinieneś wiedzieć

Cytat:
Napisał Pawel_Titanium
Cytat:
Napisał dualkoza
Kolejne pyt. to to gdzie ją podłączyć :fcp9 Do CD ROM'u czy do samego urządzenia DENSO z tył :fcp9 Rozumiem ze to właśnie ta wtyczka jest potrzebna i dlatego wybraliście tą antenę :fcp9
Nowa antenę z ASO (coś około 700PLN)
Kolego, czytaj dokładnie posty, wystarczy cofnac sie do poczatku i tam wszystko jest opisane. Ale skoro sie nie chce to wypisuje sie bzdury! Zdjecia, opis, wszystko jest.
Odbornik GPS (to ustrojstwo na dachu) kosztuje 280zl w ASO, natomiast polaczenie odbiornika GPS z DVD w bagazniku, tzw kabel antenowy kosztuje jakies 700zl. U siebie wymienilem odbiornik i jest OK.
I napewno nikt z Was nie ma CDROMu, a DVD :fcp2 !

Stary 08-12-2008, 16:47   #552
dualkoza
ford::beginner

Model: Ford Mondeo MK III
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2003

dobrze dobrze przepraszam za kłopot Kolego i dzięki za wyjaśnienie :fcp1
Pozdrawiam
Stary 08-12-2008, 20:45   #553
Szuki
ford::amateur

Imię: Patryk
Model: Mondeo
Silnik: TDCI 2.0
Rocznik: 2003

Wymiana odbioronika na taki z allegro jest chyba najszybszym sposobem na problem z brakiem syg.Ja podazylem zgodnie ze wskazowkami i wszystko swietnie smiga.
Stary 13-12-2008, 14:13   #554
Snajper_881

Witam! :fcp1
Panowie odpiąłem dziś akumulator na chwil kilka, potem po podłączeniu właczam NAVi a tu zonk, ikona satelity. Dało się wytyczyć trase, niby normalnie wszystko działa a ikonka dalej nie znikneła. Próbowałem kalibracji pozycji i dystansu.Aż wreście pokusiłem się i nacisnełem RESET POSITION. Teraz znikneła nawet mapka.
Czy objawy według Was wskazują na antene? Czemu akurat wtedy gdy odłączyłem akumulator, przedtem wszystko śmigało? Co popsułem? :573:
Pozdrawiam! :fcp1
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-12-2008, 18:31   #555
Mariusz
ford::professional

Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan

Co popsułeś? Popsułeś navi! Wyjmij z czytnika i ponownie włóż płytkę, ewentualnie duplikat (podejrzewam, że posiadasz)!

668855686
Mariusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-12-2008, 20:23   #556
Snajper_881

Cytat:
Aż wreście pokusiłem się i nacisnełem RESET POSITION. Teraz znikneła nawet mapka.
Cytat:
Napisał 12345mario
Co popsułeś? Popsułeś navi! Wyjmij z czytnika i ponownie włóż płytkę, ewentualnie duplikat (podejrzewam, że posiadasz)!
:fcp2 :fcp2 Z tym dałem rade... :fcp2
Cytat:
ewentualnie duplikat
Kopie bezpieczeństwa, tak to nazwijmy, będzie bezpieczniej :fcp2 .

Co z ikona satelity? Trase wytyczy, niby prowadzi do celu, jednak widać "odchyłke" pozycji samochodu na mapie. Jade jakby równolegle do drogi po której się faktycznie poruszam-patrzać na NAWi. Natomiast patrząc za okno przez pole buraków.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-12-2008, 09:59   #557
RECONDO
ford::expert

Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001

Dzieje się tak wtedy min gdy NAVI/DVD nie jest właściwie przymocowane i lata po bagażniku (w obudowie jest żyroskop który "szaleje").
Stary 14-12-2008, 11:23   #558
Snajper_881

Więc co muszę sprawdzić? Bez nawi to troszkę cieżko....wbrew pozorom często się mi sprzydaje. :fcp8 Byłem już skłonny zamówić antene.

Ojawy nadal takie same:
Ikona satelity.
Trase daje rade wytyczyć.
Pozycja podczas jazdy zmienia się na mapie, jednak są odchyłki.Co jakiś czas udaje mu się ustalić dobre położenie i wyświetla nazwe ulicy, jednak za jakaś chwile lub po jakimś manewrze traci dobre położenie i pokazuje głupoty.

Proszę o pomoc i dziękuje! :fcp1
Pozdrawiam! :fcp1
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-12-2008, 18:49   #559
1331

MDMcapital,
sorry ze zawracam glowe w n iedziele Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
doszly mnie sluchy ze wstawiles soft na forum do nawigacji denso.
posiadam mondeo mk3 2004.
i cos sie jeb.... mianowice zachcialo mi sie wgrywania polskich map. wlozylem plyte do czytnika na panetu pojawil sie komunikat ze plyta jest nie popraawna wloz dobny nosniik. wlozylem orginal map z 2004 roku.zapytal mnie czy zaladowac ten soft dalem tak i to bylo na tyle kontaktu z urzadzeniem. zgasilem auto zeby powrocic do pierwotnej wersji ale jak odpalilem ponownie to niestety ale urzadzenie odmowilo posluszenstwa. nie zaswiecilo sie juz. jestes mi w stanie pomoc. bede wdzieczny.
z gory dzieki.
pzdr
1331 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-12-2008, 09:14   #560
Pawel_Titanium

Imię: Pawel
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2,2 TDCI
Rocznik: 01-2006

Cytat:
Napisał 1331
... mianowice zachcialo mi sie wgrywania polskich map. wlozylem plyte do czytnika na panetu pojawil sie komunikat ze plyta jest nie popraawna wloz dobny nosniik. wlozylem orginal map z 2004 roku.zapytal mnie czy zaladowac ten soft dalem tak i to bylo na tyle kontaktu z urzadzeniem. zgasilem auto zeby powrocic do pierwotnej wersji ale jak odpalilem ponownie to niestety ale urzadzenie odmowilo posluszenstwa. nie zaswiecilo sie juz.
Dziwne te twoje objawy :fcp9 :fcp9 :fcp9 :fcp9
Jak nie robiłeś update systemu to nie powinno Ci wyskakiwać ze chce załadować soft i do tego z oryginału z mapami... :fcp7
Chyba ze zrobiłeś i uwaliłeś Denso... bo jak wkładasz oryginalna płytę z mapami to na niej nie ma żadnego softu do aktualizacji...

Tagi
denso , focus , ford , map , nawigacja , radio , s-max , tmc

Zasady postowania