Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 13-12-2008, 18:01   #11
zuzel
ford::beginner

Domyślnie Re: galaxy2 nawigacja

Stefano możesz opisać lub dać namiary na dobre zdjęcie lasera bo nie wiem czy czyściłem laser była jakaś mała czarna kostka z takim szklanym malutkim prostokącikiem niczego innego nie mogłem tam zobaczyć to próbowałem wyczyścić efektu brak oryginał czyta jakby szybciej jak przed operacją. Ale nie zdążyłem dobrze się tym pobawić awaria w robocie i natychmiastowy wyjazd.
Jutro może znajdę chwilę i poprawie to czyszczenie POZDRAWIAM

Stary 14-12-2008, 00:27   #12
Stefano
ford::expert

Imię: Janusz
Model: VW Sharan
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS
Rocznik: 2001
Domyślnie Re: galaxy2 nawigacja

POstaram się poszukać fotkę, a nizej mój opis z innego forum;
Cytat:
Opiszę to krok po kroku.
Musisz wyjąc navi, przy pomocy przyrządów - wyjmaków /np. zrobionych samodzielnie, jak chcesz to mogę opisać bardzo łatwy sposób ich wykonania /, oczywiście delikatnie wypiąć wszystkie wtyki i na stół.
Zdjąć górną osłonę, /blachę/ mocowaną na szczypanki.
Uwaga : wyjąć płytę CD od navi na samym początku, jeszcze w samochodzie, bo będzie przeszkadzć w operacji czyszczenia.
Pośrodku chassis będzie biały plastkykowy docisk płytek CD, mocowany na fikuśnym wsuwanym w prowadniczkę metalowym wichajstrze, który z kolei przykręcony jest jedną śrubką, do mechanizmu ładowania płyty.
Odkręcamy śrubkę, jeśli navi leży przodem do nas, to wysuwamy do siebie na godz. 6.00 i wyciągamy ten cały patent / docisk /
Mamy teraz osłonięty loch i możemy dzięki temu zaglądać do środka i tak na godz. 10,30 - 11.00 zobaczymy błyszczące oczko lasera.
I Co wacik do czyszczenia uszu, zwilżamy w spirytusie i delikatnie przeczyszczamy oczko lasera /dokładnie/, a drugą stroną tą suchą poprawiamy.
Tyle, składamy w odwrotnej kolejności i oczekujemy na efekt naszej pracy.
Jeszcze podpowiedz, jedna WTYCZKA w okolicach gniazda antenowego z tyłu jest wyjmowana za pomocą przesuwanej wajchy.
Stefano jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania