![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 28-10-2007
|
posiadam forda fusion 2004 benzyna.
czy można zamontować do przednich reflektorów żarówki H-4 blue xenon? podobno grzeją się przewody i klosz może być za gorący - czy ktoś podpowie jak jest na prawdę |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 05-05-2005
Model: focus,transit,mondeo,fiesta
Silnik: 1,8tdci.2,4di.2,0tdci,1,25pb
Rocznik: 07.01.03.06
|
Witam i mam pytanko czy ty chcesz wstawic zwylke zarówki h4 tyle ze jakies niebieskie w stylu philips blue vision bo jesli tak to jezeli zachowasz 60/55w jak w orginalnej to zadne przewody sie grzać nie bede i lapmie nic sie nie stanie chyba ze czsesz wstawic 100/90 wtedy to jest to nie legalne i nie bezpieczne dla instalacji i przewodów.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 28-10-2007
|
tak zwykłe żarówki H4 60/55 o barwie niebieskiej
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 09-06-2004
Model: Mondeo MK3
Silnik: TDCI
Rocznik: 2006
|
Ja w moim Fusionie zainstalowałem sobie żarówki ksenonowe oczywiście z przetwornicami. Polecam na prawdę furka się ładnie prezentowała.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 03-01-2005
Model: Ford Fusion
Silnik: 1,4 16V + LPG
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Ja natomiast zakupiłem żarówki Night Guide Philipsa i muszę przyznać, że różnica w stosunku do standardowych jest widoczna.
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Zarejestrowany: 02-01-2009
Model: Fusion
Silnik: 1.4 benzyna
Rocznik: 2008
|
Witam!
Szkoda ze ten temat trochę zamarł. Obecnie też się zastanawiam nad zmiana żarówek w moim krążowniku szos i nie wiem czy zmieniać na inne żarówki tak jak proponuje Davo, czy może pobawić się oświetlenie ksenonowe tak jak mihalo. Co do spryskiwaczy na lampy to z tym nie ma problemu, gdyż można sobie domontować taki zestaw i nie sięga on niebotycznych sum. Z chęcią bym rozwinął temat xenonów do Fusionka. Jeśli ktoś się w to bawił to niech się wypowie. mihalo może wrzucisz jakieś foteczki jak się prezentuje Twój krążownik?. Pozdrawiam jumiok
|
|
|
#7 |
|
![]() Zarejestrowany: 22-01-2008
|
Więc tak. Do fusiona potrzebujesz zestaw Bixenon. ponieważ jeżeli założysz zwykły xenon stracisz światła drogowe.
Miałem to montować koszt ok 300zl ale zrezygnowałem ponieważ nie raz klne na kierowców jadących z przeciwka z właśnie takimi xenonami i nieraz po prostu to światło oślepia. Trzeba wziąć pod uwagę że każda lampa pod xenon posiada samopoziomowanie. Ja zamontowałem żarówki Philips BlueVision i poprawa jest duża. Barwa światła jest biała i ogółem poprawiły się światła . |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
właśnie na allegro znalazłem pewien zestawik:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] wydaje mi się że jest ok, tylko nie wiem czy musze specjalnie do tego montować te spryskiwacze. Z tego co mi wiadomo to spryskiwacz jest potrzebny tylko po to, by schłodzić lampy - może się mylę. A jeśli lampy nie będą się grzać bardziej niż normalne firmowe to czy muszę je montować
|
|
|
#9 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-04-2006
|
Cytat:
To jest to samo co kosztuje poniżej 200 pln z tym ,że zakładasz sam. Czy nie jeździsz wieczorem lub nocą i nie widzisz jak gnojki nakupowały tego badziewia i oślepiaja wszystkich kierowców :fcp13 Spryskiwacz nie jest do chłodzenia , tylko ta druga opcja /co na szybach/ :fcp4
|
|
|
|
#10 |
|
|
dlatego właśnie ktoś zrobił forum - ludzka rzecz pogadaćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a tak poważnie, to czy nie system samopoziomujący odpowiada za to żeby nie oślepiać? poczekam jeszcze na Wasze odpowiedzi, oględziny i podejmę decyzję. jeśli nie będą to ksenony to może rzeczywiście zmienię żarówki na BlueVision co wcześniej wspominał KrzychuRZ.
|
![]() |
|
|
|