Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 21-01-2009, 14:43   #611
smook
ford::advanced

Model: C-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005
Domyślnie Re: NAWIGACJA DENSO - co powinieneś wiedzieć

A ta z Toyota 2008 jest lepsza od tej Forda/Jaguara?

smook jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-01-2009, 17:02   #612
lukaszsk
ford::average

Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCi 130KM
Rocznik: 12.2005

Cytat:
Napisał smook
A ta z Toyota 2008 jest lepsza od tej Forda/Jaguara?
Sądząc po tym jak nawiguje ta wersja Jaguara to moim zdaniem lepsza jest z Toyoty.

Ale widze żę do Forda jest już również nowa mapka.
[link=http://www.allegro.pl/item528340108_ford_dvd_navigation_2009_denso_nawig acja.html:1asbfypc]link[/link:1asbfypc]
lukaszsk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-01-2009, 22:46   #613
Numenius
ford::beginner

Model: MK III
Silnik: 2.0 TDCi
Domyślnie prosba o pomoc...

witam,

jestem tu kolejnym zielonym ludkiem. po kupnie mojego mondeo w 2006 r. dlugo szukalem mapy PL, bezskutecznie :fcp5 w ASO patrzyli jak na kosmite i zarzucilem temat. a tu dzis patrze ze jednak ludzie jakos sobie radzaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

niestety poziom mojej indolencji :562: [mimo ze watek przeczytalem 2 razy] jest porazajacy i nadal nie rozumiem, co mam zrobic aby miec mape PL.:fcp25

1. udalo mi sie sciagnac update sam nie wiem jak mi sie to udalo, hehe ale nie wiem co mam zrobic z ta plyta? wkladalem ja zarowno w bagazniku jak i w konsoli srodkowej i nic... moze ja ja zle nagralem [rozpakowalem rar]

2. a do czego w ogole ten update?? wiem wiem zaraz sie beda wszyscy smiacGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

3. skad wziac plytke z mapami toyoty albo jaga? mialy byc jakies linki, ale nic nie znalazlem

4. mam dokladnie taki uchwyt jak na str 7 pokazal docento, ale moja nokia 6230i dziala raz na 100 razy [wtedy swiat jest Taaaaki piekny i non stop gdzies dzwonieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.))], natomiast 6230 bez "i" dziala ZAWSZE, to niesprawiedliwe!

5. moja satelita tez zostala zestrzelona wiec jutro sprobuje rozebrac pol samochodu zeby sie dobrac do podstawy anteny, hahaha, swoja droga jest to NIEZWYKLE czesta przypadlosc - wiele osob ma ten problem, niech ford cos z tym zrobi [ta, ehe], oczywiscie nie rozumiem info o tej antenie z alledrogo i pewnie sie skonczy na ASO ktorego nie znosze:///

jezeli komus sie chcialo sie to przeczytac i cos mi napisac [moze byc na priva] bede wdzieczny i funduje kolke waniliowaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Numenius jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-01-2009, 23:30   #614
Mariusz
ford::professional

Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan

he he! Przeczytałem od deski do deski. I jakbyś jeszcze raz prześledził ten wątek to byś na pewno coś znalazł (jeśli chodzi o .........)!!!!

668855686
Mariusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-01-2009, 09:44   #615
smook
ford::advanced

Model: C-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Domyślnie Re: prosba o pomoc...

Cytat:
Napisał Numenius
1. udalo mi sie sciagnac update sam nie wiem jak mi sie to udalo, hehe ale nie wiem co mam zrobic z ta plyta? wkladalem ja zarowno w bagazniku jak i w konsoli srodkowej i nic... moze ja ja zle nagralem [rozpakowalem rar]

2. a do czego w ogole ten update?? wiem wiem zaraz sie beda wszyscy smiacGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może się okazać, że do niczego. Ja nie robiąc update mogę korzystać zarówno z map Toyoty czy Jaga - sprawdzałem.

Cytat:
Napisał Numenius
3. skad wziac plytke z mapami toyoty albo jaga? mialy byc jakies linki, ale nic nie znalazlem
Możesz kupić z salonie Toyoty lub (mówiącą) Jaguara, lub ebayu/alledrogo.

Cytat:
Napisał Numenius
5. moja satelita tez zostala zestrzelona wiec jutro sprobuje rozebrac pol samochodu zeby sie dobrac do podstawy anteny, hahaha, swoja droga jest to NIEZWYKLE czesta przypadlosc - wiele osob ma ten problem, niech ford cos z tym zrobi [ta, ehe], oczywiscie nie rozumiem info o tej antenie z alledrogo i pewnie sie skonczy na ASO ktorego nie znosze:///
Podstawka do anteny zawierająca antenę GPS kosztuje ok 300zł. Antena na allegro którą podepniesz do nawigacji i schowasz np. w schowku na podszybiu ok.30-40zł. Sam wyciągnij wnioski.
smook jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-01-2009, 10:25   #616
Numenius

Domyślnie Re: prosba o pomoc...

Cytat:
Napisał smook
Podstawka do anteny zawierająca antenę GPS kosztuje ok 300zł. Antena na allegro którą podepniesz do nawigacji i schowasz np. w schowku na podszybiu ok.30-40zł. Sam wyciągnij wnioski.
czy ze schowka bedzie dobrze odbierac? nikt nie mial problemow?
Stary 22-01-2009, 11:30   #617
Mariusz
ford::professional

Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan

I o tym jest także w tym wątku. Jedni mieli troszkę problemów, ale miejsce które wskazał SMOOK jest spoko git!

668855686
Mariusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-01-2009, 13:49   #618
RECONDO
ford::expert

Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001

Nie.. żadnych problemów. Ja swoją antenę mam zamontowaną na wzmocnieniu pod deską, działa ok.
Stary 22-01-2009, 16:47   #619
sumlok
ford::amateur

Witam,
mam Denso w Mondeo z 2005 roku i zrobiłem sobie kuku. Telefon przez bluetooth działał bez problemu ale coś nabroiłem i nie widzi bluetooth. Na stronie głównej nie ma ikony telefonu. Po wejściu do menu serwisowego podaje komunikat BT - NO. Gdy próbuje je aktywawoą pojawia sie jakas rozbudowana wersja z możliwości wpisywania adresów z książki telefonicznej i wysyłania/odbierania SMS'ów. Bluetooth nie działa jednak dalej a po restarcie radia ustawienia kasuja sie i ponownie nie ma symbolu TELEFONU na screenie głownym. Gdybym nie uzywał tego wczesniej to bym myślał, żę ten model nie ma tej opcji. Tu jednak chodzi tylko o ustawienia w trybie serwisowym, które najwidoczniej sam sobie rozwaliłem.

HELP
sumlok jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-01-2009, 18:38   #620
Numenius

Cytat:
Napisał RECONDO
Nie.. żadnych problemów. Ja swoją antenę mam zamontowaną na wzmocnieniu pod deską, działa ok.
wlasnie dokonalem zakupu antenki na alledrogo. chyba nie bede ciagnac kabla az pod przednia szybe i zamontuje na tylnym slupku, tak jak to zrobik kolega syl_s na str 14Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

trzymajcie kciuki, bedzie to moj pierwszy osobisty atak na moje auto :546:
Odpowiedz

Tagi
denso , focus , ford , map , nawigacja , radio , s-max , tmc

Zasady postowania