Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 31-01-2009, 12:05   #11
adam1985
ford::advanced

Model: Ford Focus mk 3
Silnik: 1.6 TDCI 115 PS
Rocznik: 2012
Domyślnie Re: MK1 przed FL a reflektory po FL, co z kierunkami?? ;p

Cytat:
Napisał piotrekxplod
u mnie wyglada to niemal identycznie z tym ze lampy są czarne, ale ten sam problemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

a mozesz wrzucic fotke swoich lampek?

adam1985 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-01-2009, 14:34   #12
piotrekxplod
ford::beginner

Imię: Piotrek
Model: Focus mk3
Silnik: 1,6 b

a tak wyglada to u mnie, w wersji jak narazie bez kierunków w zderzakach;p
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 1.jpg (128.9 KB, 618 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 2.jpg (123.8 KB, 598 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 3.jpg (130.1 KB, 611 wyświetleń)
piotrekxplod jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-01-2009, 18:40   #13
adam1985

faktycznie tak jak u mnie jest.Czemu zdemontowales kierunki ze zderzaka?te dziury nie wygladaja za ciekawie.Poki nic nie wymyslisz zrob tak jak ja, tzn. zaloz stare kierunki a te z lamp usun.

Ewentualnie looknij to :

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Stary 01-02-2009, 23:16   #14
szymonooo
ford::average

Model: Ford Focus Mk1
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 1999

Witam. Też przymierzam się do wymiany przednich lamp na inne, w grę wchodzą dwa rodzaje: albo akcesoryjne soczewki z allegro: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

albo lampy z wersji ST i dlatego mam kilka pytań:
1. czy możecie powiedzieć obiektywnie jak świecą soczewki?
2. Na zdjęciu piotrekxplod umieścił zdjecie lamp soczewkowych jak są włączone i z tego co widze świecą się tylko światła drogowe a nie powinny świecić także mijania? to mnie zawsze zastanawialo przy przeróbce.... czy da się zrobić żeby oba świeciły przy włączonych drogowych bo w lampach po lifcie zapalają się chyba oba (przy drogowych oczywiście)
Na tutorialach odnośnie podłączenia lamp poliftowych do wersji auta sprzed liftingu jest opisane jak przerobić wtyczkę ale nigdzie nie ma informacji czy będą świecić oba. Z tego co mi się wydaje to przy żarówkach H4 instalacja zrobiona jest tak że świecą naprzemian. Może ktoś wie?
3. Podobno kierunki tzw na zewnątrz lamp są lepiej widoczne niż w umieszczone w lampach zespolonych więc pytanie czy nie lepiej było by umieścić super jasne diody w tych miejscach a kierunki zostawić w zderzakach?
Pozdrawiam
szymonooo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-02-2009, 09:23   #15
Dinar
ford::professional

Model: FF1+S-Max-Fiesta
Silnik: 2,0TDCI 130 aut - 1,4 TDCI
Rocznik: 2008r titan.- 2002r

Szkoda że producent tych ''soczewek'' nie dokłada okularów +5 wtedy byłoby coś widać w nocy.
Dinar jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-02-2009, 09:26   #16
szymonooo
ford::average

Model: Ford Focus Mk1
Silnik: 1.8 TDDI

Dinar kolego, az tak źle?
szymonooo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-02-2009, 16:20   #17
adam1985

Cytat:
Napisał Assan
Zamalować na kolor zderzaka i po sprawie.Ja zrobiłem troche inaczej,kupiłem od Jacka lampy od RS`a (nie mają kierunków,właściwie mają ale zaślepione Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) więc mam podwójne reflektory i kierunki w zderzaku

mozesz wrzucic jakies foty? a swoja droga to jak wspomnial szymonooo moze w faktycznie zamiast kierunkow w lampach wstawic tam diody typu LED?
Stary 02-02-2009, 16:51   #18
Wojta-36

Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 16V zetec

Witam ja też slyszałem że jezeli samochód posiada jakieś lampy to muszą one działać, a tak dodatkowo to są też lampy soczewkowe bez migaczy i wtedy po problemie w zderzak wsadzę migacze kler i super wygląd
Wojta-36 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-02-2009, 17:19   #19
adam1985

Cytat:
Napisał Wojta-36
Witam ja też slyszałem że jezeli samochód posiada jakieś lampy to muszą one działać, a tak dodatkowo to są też lampy soczewkowe bez migaczy i wtedy po problemie w zderzak wsadzę migacze kler i super wygląd

masz racje ale Ty masz to szczescie ze nie zalozyles takich z kierunkami. Ja jak chcialem kupic to w ofercie byly tylko takie jak na fotce widac. No trudno co nagle to po diable i teraz problem jest. Tak czy inaczej trzeba znalezc jakies ropzwiazanie bo znowu kasy tyle wydawac na inne lampy bez kierunkow to nie ma sensu
Stary 02-02-2009, 19:39   #20
piotrekxplod

Imię: Piotrek
Model: Focus mk3
Silnik: 1,6 b

Cytat:
Napisał szymonooo
Witam. Też przymierzam się do wymiany przednich lamp na inne, w grę wchodzą dwa rodzaje: albo akcesoryjne soczewki z allegro: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

albo lampy z wersji ST i dlatego mam kilka pytań:
1. czy możecie powiedzieć obiektywnie jak świecą soczewki?
2. Na zdjęciu piotrekxplod umieścił zdjecie lamp soczewkowych jak są włączone i z tego co widze świecą się tylko światła drogowe a nie powinny świecić także mijania? to mnie zawsze zastanawialo przy przeróbce.... czy da się zrobić żeby oba świeciły przy włączonych drogowych bo w lampach po lifcie zapalają się chyba oba (przy drogowych oczywiście)
Na tutorialach odnośnie podłączenia lamp poliftowych do wersji auta sprzed liftingu jest opisane jak przerobić wtyczkę ale nigdzie nie ma informacji czy będą świecić oba. Z tego co mi się wydaje to przy żarówkach H4 instalacja zrobiona jest tak że świecą naprzemian. Może ktoś wie?
3. Podobno kierunki tzw na zewnątrz lamp są lepiej widoczne niż w umieszczone w lampach zespolonych więc pytanie czy nie lepiej było by umieścić super jasne diody w tych miejscach a kierunki zostawić w zderzakach?
Pozdrawiam
owszem, sa lampy bez kierunkow, ktore sa przystosowane tylko do zarowek h7, czytalem o nich troche i kazdy narzekal, ktos nawet pisal ze zmiena zarowki kilka razy w miesiacu, wiec sobie podarowalem, chociaz wygladaja one calkiem najs:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
obiektywna ocena nowych przedstawia sie nastepujaco. swiatla mijania swieca na tyle dobrze ze koniecznosc uzywania drogowych spadla do minimum w moim przypadku. swieca jasniej, dalej a granica swiatlo/cien jest bardzo ostra. swiatla drogowe rowniez sa o niebo lepsze od tych przed liftem. roznica jest bardzo widoczna, co potwierdzil kazdy kto ze mna jechal w nocy, wiec ocena jest obiektywna.
co do moich poprzednich fotek to byly to swiatla postojoweGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. moj aparat po prostu jakos to tak rozjasnil, w rzeczywistosci nie swieca tak mocno, tylko ledwo ledwo, wiadomo;p
teraz daje fotki ze swiatlami mijania (zewnętrznymi) i drogowymi (wewnętrznymi)
niestety nie swieca one narazGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale ktos juz na forum focusa pisal ze tak zrobil, wiec poszukaj a napewno znajdziesz i jest to mozliwe, caly czas natomiast swieca ringi.
kierunki w zderzaku jasna sprawa ze sa lepiej widoczne, ale takie zycie nooGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
teraz mysle o nowym zderzaku, lub zrobie tak jak mowisz z tymi diodami, ale do tego czasu jeszcze troche.
pozdroGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg CIMG8516.JPG (53.1 KB, 386 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg CIMG8517.JPG (46.9 KB, 384 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg CIMG8518.JPG (40.6 KB, 384 wyświetleń)
piotrekxplod jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania