![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#171 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-08-2006
Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001
|
Moim zdaniem, skromnym, maty grzewcze zimą są nawet bardziej potrzebne pasażerom z tyłu niż z przodu. Powód? Najczęściej, niestety w autach bez 2 strefowej klimatyzacji, kierowca dba o swój komfort cieplny- jeżeli jest mu za ciepło ogranicza nawiew - na dalszy plan spada komfort osób z tyłu. W swoim aucie zamontowałem z tyłu maty przed FL (z przodu mam po FL) dla dzieci i prawdę powiem że się sprawdzają (przynajmniej mój 7 syn jest zadowolony). Na wiosnę jak fundusze pozwolą zamienię maty tylnej kanapy na wersję po FL - są bardziej praktyczne (większe i bardziej funkcjonalne). Wadą dodatkowych mat jest większe spalanie (przy wszystkich włączonych) jednak warto zainwestować. Sama instalacja jest banalnie prosta: należy zdjąć tapicerkę siedzeń i zamontować maty, przy odrobinie wiedzy z fizyki (elektryczność) każdy "majsterkowicz" poradzi sobie z instalacją (można posiłkować się schematami) najprościej jest wpiąć się w istniejącą instalację do przednich foteli (fotel kierowcy = lewa strona kanapy, fotel pasażera = prawa strona) w kostki pod siedziskami. :fcp1 PS Bien 11 czy mógłbyś podać numer "drewnianej" części - ten panel zegarka, montowany nad DENSO.
|
|
|
#172 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-01-2006
Model: Fusion
Silnik: Hybrid
Rocznik: 2015
|
Jarek_Onet, jak mozesz prześlij mi te brakujące schematy do MK3 przed FL bo mi coś lewy fotel nie grzeje lampka się pali a on nie grzeje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ( prawy działa bez zarzutu )
Jeden Procent dla "Małego Komika" Jest: BMW E61 LCI 520D Ford Fiesta MKVII 1.25 82 PH GOLD były Ford Mondeo MKIII 2.5 V6 GHIA SPRZEDAM http://www.polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/56936 Ford Mondeo MKII 1.8 16V LPG , CB on-board http://polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/2216 |
|
|
|
|
|
#173 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Bartek
Model: ST220
Silnik: 3
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Przyciski, które mi dołożyli są 2stopniowe (a raczej 3) "0, 1, 2" czyli góra, środek, dół. Przycisk ma 7 nóżek i jest podświetlany. Nie mam jeszcze żadnego pomysłu jak to zainstaluje. |
|
|
|
|
|
|
#174 |
|
|
Czekamy na wynik.
|
|
|
#175 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 12-11-2008
|
Heja,
To jeszcze poczekajcie na moje wyniki - zmierze sie z montazem foteli po FL z grzeniem i chlodzeniem do modelu 2001 w ktorym bylo tylko podnoszenie. Z wstepnych problemow: 1. Nie pasuje kanapa tylna, ja mam na wciskane uchwyty, nowa jest na uchylanych przykrecanych sruba zaczepach 2. Mam cala instalacje razem z fotelami. Wedlug schematow gdzie indziej wpinane do centralki sa wtyczki z foteli w 2001 niz w 2004 3. Podnoszenie i airbagi powinny zadzialac po przeszczepie bez wiekszych integracji 4. Nie mam oryginalnej wiazki przewodow dla przycisku sterowania. Przycisk mam od tych foteli. 5. Mam grzana tylna kanape, nie mam kabelkow w tunelu srodkowym. Przycisk mam. Dziure sie wytnie ;-) ..... :fcp20 |
|
|
|
|
|
#176 |
|
|
No... to powodzenia. A taki komplet dużo Cię kosztował?
|
|
|
#177 |
|
|
Panowie i Panie
Wiązka od 2004 jest identyczna jak w 2001 oprócz kilku istotnych różnic ;-) Niestety wiązkę miałem od diesla więc nie grają kable od pompy. Trzeba było sztukować i gdyby nie umiejętności taty i brata to ja bym tego w życiu nie polutował. Jednak nie poddaliśmy się i kontynuujemy. Ciekawe co będzie jak już położymy całą wiązkę i podłączymy akumulator ... Poza tym - nie wiem czemu fotele z 2004 roku nie mają czujnika położenia fotela oraz maty-czujnika obecności pasażera i w związku z tym nie wiem jak zachowa się układ poduszek po podłączeniu i nie wykryciu tych dwóch elementów. Czy ktoś wie czy da się przeprogramować w komputerze swobodnie czy jednak będę musiał jeździć z migającą lampką poduch ? |
|
|
|
|
|
#178 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 05-11-2008
Model: Mondeo MK4 Titanium X
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2008
|
Panowie mam pytanko gdzie moge kupic maty po FL bo szukalem na alledrogo i nic nie znalazlem.
|
|
|
|
|
|
#179 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#180 |
|
|
Zgadzam się w kwestii kobiety i mężczyzny ;-)
W kwestii wiązki na razie nie podnoszę alarmu. Mając dwie wiązki położone w aucie i sprawdzając kabel po kabelku wychodziło że są tylko dwie różnice. Ale mogę się mylić. Co do foteli - nawet jeżeli pozostawił bym starą wiązkę to nie mam czujnika położenia fotela który jest w starym fotelu i problem pozostaje mi taki sam. Albo nie masz go we wiązce albo nie masz w fotelu. Na tą chwilę jeszcze nie wiem jak ten problem rozwiązać a na pewno trzeba. Właśnie z szacunku dla swojego kręgosłupa przerabiam ;-) Istotnie - jest to zabawa. Jakbym miał to zrobić raz jeszcze, mocno bym się zastanowił. Teraz - Show Must Go On |
|
|
|
![]() |
|
|
|