![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 24-02-2008
Model: Ford Focus
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2001
|
![]()
Mam taki problem otóż mój samochód szarpie przeważnie na 3 przy 2100-2400 obr. Jak zmieniam bieg na przykład 3przy 2100 obr. na 4 to też mi szarpie. Zastanawiam się czy to nie turbo i jestem ciekaw przy ilu obrotach się włącza.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 06-05-2008
Model: Mondeo MK2 kombi GHIA
Silnik: 18 TD ENDURA
Rocznik: 1998
|
![]()
witam.. Ja mam podobny problem.. otóż u mnie powyżej 2000 r.p.m. samochód niemiłosiernie szarpie.. i nie mam pojęcia co to może być.. filtr paliwa i powietrza jest nowy, trochę mi się przeciągnęła wymiana oleju, ale to chyba też nie to :/ Może ktoś mi podpowie co mogę sprawdzić?? czy paliwo może mieć na to wpływ??
z góry dzięki za radyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 24-02-2008
Model: Ford Focus
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2001
|
![]()
Ostatnio czytałem na forum mondeo że to jest wąż od turbo. Mi zawsze szarpie jak się już rozgrzeje na zimnym nigdy mi nie szarpnął. Popatrz sobie czy nie masz gdzieś tego węża przedziurawionego.
|
![]() |
![]() |