![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 04-03-2009
Model: Mondeo III
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2006
|
Witam,
szukam Mk2 do kupienia. Podczas poszukiwań natknąłem się na fajny okaz MK2. Cena lux - 5500 do negocjacji, rocznik 1997... Jest jedno ale... Uszkodzona automatyczna skrzynia biegów. Po krótkiej rozmowie ze sprzedającym dowiedziałem się, że problem jest z 3,4 i 5 biegiem. Zacinają się czy coś w tym stylu. Naprawa ma wynieś (niby) 1500. Moje pytanie do Was, czy faktycznie wyjęcie i naprawa automatu będzie kosztować 1500? I jak to jest z tymi automatami od forda? Lepiej automat czy manual? Nie mam na myśli "za i przeciw" automatycznym skrzyniom tylko czy, mówiąc prosto, fordowskie automaty są trwałe i godne zaufania. ps. oto ten Mondek [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Andrzej
Model: HONDA ACCORD + Mondeo mk3
Silnik: i-VTEC
Rocznik: 2005
|
Cena atrakcyjna bo za 5 tys kupisz....ALE diabeł trwi w szczegółach i miej ograniczone zaufanie - najlepiej to pojedz na dobry serwis lub do ASO - wydaj te 2-3 stówy i będziesz miał czarno na białym co do kosztów naprawy i stanu technicznego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
Kolego naprawa bedzie kosztowac 3,5 tys zł, bo tyle kosztuje remont skrzyni. W uzywke nie warto sie pakowac bo nie wiesz co kupisz i tylko kosztow mozna sobie narobic. Dodaj to do ceny samochodu i zobacz czy w tej cenie nie znajdziesz calego sprawnego. Co do bezwypadkowosci to nie ma zdjecia na wprost, czyzby rozne szczeliny. Ja bym odpuscil.
Ostatnio edytowane przez 1olek ; 04-03-2009 o 21:52 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Dzięki za wskazówki.
co do tych szczelin to też miałem niewielkie wątpliwości ale... na pierwszy rzut oka uznałem że tak ma być Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Odnośnie ceny remontu to otworzyłeś mi szczęka opadła. Za 8500 to można naprawdę fajne cacko wyrwać. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: Jacek
Model: Mondeo MK I Sedan automat.
Silnik: 1.8 16V+gaz(115 kM)
Rocznik: 1996
|
Witam.Tak jak napisał 1olek,lepiej za 8500 poszukać jak się da młodszego,albo ten sam rocznik i z gazem.Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Zarejestrowany: 28-09-2006
|
Witam.
Tak jak koledzy piszą remont skrzyni jest w granicach 3000 do 4500 tys. zł.w zależności co wyniknie przy rozbieraniu. Sama robocizna to koszt 1200 zł. Ja miałem popsutą skrzynie w moim mondeo mkI i wszędzie gdzie dzwoniłem to mówili mi podobne ceny. W końcu zdecydowałem się na zakup używki która kosztowała mnie 800 zł. + 100 przesyłka gość dał mi gwarancje rozruchową 1 miesiąc a mechanik wymienił mi skrzynie za 200 zł. no i jeszcze olej potrzebny około 9,5L koszt oryginału to 50 zł. litr a zamiennik 27,50zł litr. Więcsam zdecyduj co Ci odpowiada. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Dred i jak ta używka chodzi?
Po Twoim poście wyleczyłem się z tej uszkodzonej skrzyni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
![]() Zarejestrowany: 28-09-2006
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 29-01-2009
Model: Mondeo
Silnik: 1.8TD
Rocznik: 1995
|
Cytat:
Automat to g.... Wygodne, ale wciąż g...
|
|
|
|
#10 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-10-2007
Model: Ford Mustang,Expedition
Silnik: 3.8 v6,5,4 V8
Rocznik: 1995
|