![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Robert
Model: ford mondeo
Silnik: 2,0 tdci 115 km
Rocznik: 2003
|
Witam, mam problem z moim mondeo tdci na zimnym silniku przy predkosci ok. 30km/h na2 i 3 biegu wykonuje dziwne skoki tak jak by dostawał za mało paliwa jesli mu mocniej wdepne to traszke ustaje nie dzieje sie to za kazdym razem. co moze byc przyczyna i od czego zaczac. Ps. jak jest rozgrzany to czegos takiego nie ma.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 12-03-2009
Model: mondeo mk3
Silnik: 2000 tddi
Rocznik: 2001
|
Witaj Kolego ja mam taki sam problem w mondeo 2001 2.0 tddi ,sprawdziłem przepływomierz, katalizator, podciśnienia i dalej nic, u mnie dzieje się tak niezależnie od temperatury silnika ale nie za każdym razem , w serwisie wyszło że zawór FIT ale to na pewno nie bo wcześniej go muliło bardzo ale po wymianie filtra paliwa ustąpiło , byłem u kilku znawcuw i szamanów i nikt nie wie.POMOCY!!!
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
[QUOTE=marcinxzawa;1128239]Witaj Kolego ja mam taki sam problem w mondeo 2001 2.0 tddi ,sprawdziłem przepływomierz, katalizator, podciśnienia i dalej nic, u mnie dzieje się tak niezależnie od temperatury silnika ale nie za każdym razem , w serwisie wyszło że zawór FIT ale to na pewno nie bo wcześniej go muliło bardzo ale po wymianie filtra paliwa ustąpiło , byłem u kilku znawcuw i szamanów i nikt nie wie.POMOCY!!!
Mam juz metlik w głowie zaczne od filtra paliwa. Nie wiem czy to prawda ale wyczytałem tez ze moze to byc przez dziurawy waż od intercoolera? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
Być może i wąż od coolera. Zdemontuj grill i się okaże!
|
|
|
#5 |
|
|
Problem rozwiazany przyczyna był czyjnik cisnienia magistrali. Jak by komus po diagnostyce komputerowej okazało sie ze ma walniety ten czujnik to szukajcie gdzies używany bo serwis sprzedaje tylko z listwa i kosztuje ok. 1200 zł.
POZDRAWIAM |
|
|
|