Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford S-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 02-04-2009, 19:19   #11
Hit
ford::average

Model: S-Max
Silnik: 2,0 TDCi 140KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Kto na Slasku ma Chipa w S-maxie???

Dzięki Heko za info. Potwierdzasz moje informacje. Ciekawe jakie oszczędności są możliwe, żeby koszt wirusa się zwrócił... Ale jest to sprawa do przemyślenia, to pewne.

Hit jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-04-2009, 20:09   #12
mayek
ford::advanced

Model: Kuga / Sharan
Silnik: 2.0 TDCi / 2.0 TDI
Rocznik: 2009 / 2015

Cytat:
Napisał jagrall Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
przyjedź do kraka na spot tydzień po świętach. będzie co najmniej kilka chipowanych mondków z tym silnikiem. smax pewnie będzie jeździć podobnie. ja osobiście miałem przyjemność jechać z kolegą paffciem podkręconym mondziem mkIV i efekt był piorunujący
no wlasnie wczoraj znalazlem info na forum o zlocie i juz zaczelem planowac wyjazd, ale dzis moja mi cos uswiadomila ze prawdopodobnie bedziemy mieli pewna impreze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jesli wszystko sie ulozy to przyjade
mayek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-04-2009, 23:44   #13
Killing_joke

Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCi / V-tech
Rocznik: 2008

Mmmmm zupelnie przyjemniej sie teraz jezdzi. Ale to dopiero pierwszy dzien testow. Ciagnie elegancko na pelnym zakresie obrotow, az milo. Zwrocono mi tez uwage, ze nasze silniki maja maly mankament - jesli ktos za wczesnie zmienia biegi (na za niskichobrotach), ponoc skrzynia mocno musi sie napracowac i sprzeglo co powoduje jego szybsze spalanie..
Killing_joke jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-04-2009, 08:17   #14
Hit

Jakieś szczegóły na temat tych za niskich obrotów? Ja mam tendencję do takiej spokojnej jazdy i faktycznie sprzęgło było wymieniane (na gwarancji) bo były początki ślizgania. Ciekawy jestem czy chodzi tylko o wrzucanie biegu na niskich obrotach (jak niskich?) czy także jazda na niskich obrotach w jakiś sposób wpływa negatywnie na sprzęgło (powiedzmy koło dwumasowe szybciej się zużywa i daje negatywny wpływ na tarczę,itp)? No i jeszcze jedna kwestia - przy hamowaniu silnikiem, gdy auto zwalnia, na przykład przy dojeździe do czerwonego światła, możemy hamować wrzucając po kolei coraz niższe biegi, powiedzmy V, VI, III, II by potem pojechać dalej lub stanąć. Ciekawe, czy sprzęgło dobrze to toleruje?
Stary 03-04-2009, 09:47   #15
heko
FCP TUNER

Imię: Grzegorz
Model: Edge
Silnik: 2.0tdci 235KM 500Nm
Rocznik: 2018

..sam czasami jeżdżę ecodriving...niestety nie jest to zbyt zdrowe dla dwumasy...ale ja osobiście nie miałem w żadnym Fordzie problemów ze sprzęgłem...a wszystkie miałem... i mam chipowane Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

https://www.facebook.com/GCSTuning
FF3 RS 2.3EB 440+KM 600NM
Edge 2.0tdci 235KM 500Nm
Stinger 3.3 500KM 750N
https://www.facebook.com/GCSCARSKRAKOW
heko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-04-2009, 22:08   #16
Killing_joke

Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCi / V-tech
Rocznik: 2008

Cytat:
Jakieś szczegóły na temat tych za niskich obrotów? Ja mam tendencję do takiej spokojnej jazdy i faktycznie sprzęgło było wymieniane (na gwarancji) bo były początki ślizgania. Ciekawy jestem czy chodzi tylko o wrzucanie biegu na niskich obrotach (jak niskich?) czy także jazda na niskich obrotach w jakiś sposób wpływa negatywnie na sprzęgło (powiedzmy koło dwumasowe szybciej się zużywa i daje negatywny wpływ na tarczę,itp)? No i jeszcze jedna kwestia - przy hamowaniu silnikiem, gdy auto zwalnia, na przykład przy dojeździe do czerwonego światła, możemy hamować wrzucając po kolei coraz niższe biegi, powiedzmy V, VI, III, II by potem pojechać dalej lub stanąć. Ciekawe, czy sprzęgło dobrze to toleruje?
Ponoć dobrze jest, by po zmianie biegu trafić na ponad 2000-2200 obrotów następnego.
Killing_joke jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-04-2009, 23:18   #17
jagrall
ford::expert

Imię: Jacek
Model: Mondeo Mk IV
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2010

Cytat:
Napisał heko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a wszystkie miałem... i mam chipowane
mkII też??
Stary 04-04-2009, 09:31   #18
heko
FCP TUNER

Imię: Grzegorz
Model: Edge
Silnik: 2.0tdci 235KM 500Nm
Rocznik: 2018

Cytat:
Napisał jagrall Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mkII też??
..no nie ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

https://www.facebook.com/GCSTuning
FF3 RS 2.3EB 440+KM 600NM
Edge 2.0tdci 235KM 500Nm
Stinger 3.3 500KM 750N
https://www.facebook.com/GCSCARSKRAKOW
heko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-04-2009, 12:22   #19
mayek
ford::advanced

Model: Kuga / Sharan
Silnik: 2.0 TDCi / 2.0 TDI
Rocznik: 2009 / 2015

Cytat:
przyjedź do kraka na spot tydzień po świętach. będzie co najmniej kilka chipowanych mondków z tym silnikiem. smax pewnie będzie jeździć podobnie. ja osobiście miałem przyjemność jechać z kolegą paffciem podkręconym mondziem mkIV i efekt był piorunujący
Byłem na spocie i teraz to dopiero mam zgryz
przejechalismy sie po obwodnicy kraka 5 chipowanych Mondków i ja S-Maxem
myslalem ze jazda bedzie wygladala tak ze od startu lzejsze zawirusowane Mondki odejda i tyle Ich bede widzial a tu szok jakos strasznie nie odjechaly do nawrotki dojechalismy razem (dobrych pare kilometrow)

takze nie rozumie o co chodzi czyzby pieniadze wyrzucone w bloto?

musze sie teraz sprawdzic z jakims seryjnym i chipowanym S-Maxem
kto chetny ze Slaska?
mayek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-04-2009, 20:57   #20
Hit

Cytat:
Napisał mayek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Byłem na spocie i teraz to dopiero mam zgryz
przejechalismy sie po obwodnicy kraka 5 chipowanych Mondków i ja S-Maxem
myslalem ze jazda bedzie wygladala tak ze od startu lzejsze zawirusowane Mondki odejda i tyle Ich bede widzial a tu szok jakos strasznie nie odjechaly do nawrotki dojechalismy razem (dobrych pare kilometrow)

takze nie rozumie o co chodzi czyzby pieniadze wyrzucone w bloto?

musze sie teraz sprawdzic z jakims seryjnym i chipowanym S-Maxem
kto chetny ze Slaska?
No, to fascynujące jest!
Ciekawe co Heko na to? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Zasady postowania