![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 07-04-2009
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.8TD
Rocznik: 1998
|
Witam wszystkich. kupilem ostatnio zmieniarke cd do mojego forda. Okazalo sie, ze w radiu jest wejscie na kwadratowa kostke z 12 pinami a ja mam kabel z okraglymi koncowkami na 13 pinow! Jest jakas mozliwosc przerobki?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
musisz miec oryginalna zmieniarke ford, inne nie podejda
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Czy Twoja zmieniarka jest może na 10 płyt? Już ktoś utknął na takim problemie: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pozdrawiam Arturek
|
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 07-04-2009
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.8TD
Rocznik: 1998
|
zmieniarka jest na 6 plytek. a wtyczki nie da sie przerobic???
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
- napięcie (na pinie) - woltaż - charaktyrystyka (fanowie car audio lepiej to wyjaśnią). Problemem często nie jest kształt wtyczki tylko sygnał który jest podawany. Aby zmienić parametry sygnału, często jest potrzebna dodatkowa elektronika => idziemy w koszty => pytanie o sens ekonomiczny. Np. zmieniarka ford kosztuje 200-300zł, a interfejs umożliwiający podpięcie innej zmieniarki to 150-300zł. Lepiej dogadaj się z handlarzem z allegro i wymień na taką jaką potrzebujesz. Przy wymianie radia ford 6000 na radio Ford-Sony, sprzedawca wziął moje radio w rozliczeniu W Twoim konkretnym przypadku NIE wiem jak bedzie z redukcją. O zmieniarce, ze zdjęciami masz tutaj: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Sześcio płytowa zmieniarka, z okrągłym złączem była chyba do takiego radia ford: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|