![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Domel
Model: Mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
Witam,mam ten sam problem w swoim mondku,2003r,tdci,kombi.Powiedzieli mi ,ze to pompa wspomagania,lecz wczesniej stawiali na plyn do wspomagania(wymienilem plyn i nic),pozniej pasek pompy-tez wymienilem i nic.No to teraz chyba pompa siedzi.Po dluzszej jezdzie stukanie ustaje,lecz kiedy auto stoi przynajmniej dzien to problem powraca.Nie wiem moze sie uklad zapowietrza.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 10-10-2008
|
mam forda MK3 z 01 roku miałem podobny problem , a mianowici stuknięcie z lewej strony przy skręcaniu i na postoju i w czasie jazdy, gdy pojechałem do mechanika okazało się , że była poluzowana śruba od wachacza (ta największa) po dokręceniu promlem ustał
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 23-03-2007
Model: mondeo mk II kombi
Silnik: 1.8 td endura de
Rocznik: 1997 grudzień
|
Koledzy, jak widać, przyczyn może być przynajmniej kilka. Najprościej będzie wjechać na kanał i wówczas jeden kręci a drugi bada od spodu, nie wierzę aby nie udało się znaleźć.
Pozdrawiam
|
|
|
#14 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 11-10-2008
|
Problem rozwiazany.Przyczyna byla banalnie prosta az wstyd sie przyznac :fcp19
W momencie kiedy przestawilem ustawienie kolumny kierowniczej stukanie zniknelo(mialem wychylone maksymalnie do przodu i w dol)wystarczylo odrobine cofnac i jest ok.Musialo cos na przegubie kolumny nie grac(bylo zbyt skrajnie wychylone).Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::professional
![]() Imię: Kuba
Model: Kuga
Silnik: 1.5
Rocznik: 2020
|
tzw płetwa do przesmarowania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
![]() Zarejestrowany: 24-04-2009
Model: mondeo kombi ghia, focus hatchback
Silnik: 2.0 tddi, 1.6 zetec
Rocznik: 2001, 2004
|
U mnie jestproblem tego typu:
nacisne na kierownice i gdy krece delikatnie doslownie po pól centymetra w jedno i drugo to tak jakby przeskakiwalo gdzies na zabku, co to moze byc?? pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#17 |
|
![]() Zarejestrowany: 12-06-2009
Model: mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2005
|
Hmmm mam ten sam problem co nawi82.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 07-10-2007
Model: VW Passat
Silnik: 2.0 170KM
Rocznik: 2008
|
koledzy mozecie powiedziec co trzeba przesmarowac przy tej kolumnie kierowniczej zeby uniknac stukania przy skrecaniu? u mnie stuka na postoju i podczas jazdy, krecac w obie strony. sprawdzalem sprzezyny i koncowki drazkow w stanie idealnym, sprezyny rowniez. przestawienie kierownicy nic nie zmienia
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-07-2009
Model: MONDEO KOMBI AUT. ghia
Silnik: 2.0 TDCI 130@152/302@341Nm
Rocznik: 2005
|
A może po prostu rozleciało sie łożysko na kolumnie u góry, objawem też jest "strzelanie " na postoju.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 02-11-2008
Model: Mondeo MkIII
Silnik: TDDI by VTECH
Rocznik: 2002
|
Tak widzę, ze temat ciągnie się już od dłuższego czasu ale nikt nie wspomniał na temat przegubów, przecież to pierwsza rzecz którą bym sprawdził przy takich objawach...
|
|
|
|