![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-06-2008
Model: Ford Mondeo Kombi
Silnik: 2.0 16V LPG
Rocznik: 1998
|
A ja zmieniam co 10tys.100zeta plus filtr 20 to nie pieniadz wielki wiec......warto dac silnikowi cos swiezego.
5w30 formula E to polsyntetyk na baze syntetyka a 5w30 formula F to pelen syntetyk. Chyba,ze pomylilem formuly i odwrotnieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 03-10-2007
Model: Jeep Grand Cherokee
Silnik: 4.0 I6
Rocznik: 1994
|
Nie pomyliłeś... tylko pytanie, czy na ulotkach piszą prawdę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak już pisałem - ja zmieniam w dieslu co 10 000 (turbina musi mieć czysty olej), a w benzynie co 15 000. Generalnie im częściej, tym lepiej. Oczywiście nie znaczy to, że trzeba zmieniać każdego dnia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#13 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomasz
Model: Mondeo MKIII Kombi
Silnik: 2.0 TDCi 130KM
Rocznik: 2002
|
kupilem mondeo z niemiec - zalany byl najprawdopodobniej
Mobil Super FE Special 5W-30 przyprowadzony 1200km na kolach i nic nie ubylo. spalanie w normie, silnik pracuje ok wiec zalalem ponownie wlasnie takim. co ile to cudo wymieniac i czy wogole na tym jezdzic? dzieki za odp |
|
|
|