![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 03-02-2009
Model: C-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005
|
witam ! dzis zaliczylem pierwsze spotkanie z konarem scietym przy ziemi i nie obylo sie od zniszczen! i chce zapytac was co znajduje sie od strony kierowcy przed przednim kolem ? ulamalem kawalek plastilu od spodu ten zaraz pod pasem zderzaka i widze jakies pudelko zaraz przed kolem i to pudelko sobie luźno lata z gory widac tylko troszeczke ze bylo z czyms polączone widac jakies zatrzaski jak teraz to wpiac spowrotem tak jak bylo?? co to jest!??
Ostatnio edytowane przez rafus22 ; 13-05-2009 o 16:59 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Zarejestrowany: 25-07-2008
Model: Fcus
Silnik: 2.0 TDCi 150KM
Rocznik: 2015
|
Wiem że to nie będzie łatwe, ale spróbuj jakąś fotkę zrobić.
|
|
|
#3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 25-07-2008
Model: Fcus
Silnik: 2.0 TDCi 150KM
Rocznik: 2015
|
Powiem Ci na 99% bo już ciemno a jutro porównam ze swoim. Jest to tłumik szmerów filtra powietrza. Nad tym pudełkiem jest filtr powietrza który jest z nim połączony.
|
|
|
#5 |
|
|
rozkrecilem to pudelko przed filtrem powietrza i w srodku znajduje sie jakas jednostka sterujaca lub cos podobnego do komputera samochodowego i mnustwo przewodów do tego podłaczonych na na trzech zlaczach co to ma za zadanie?? no i teraz szukam tej pokrywy do tego bo mam popekaną na razie pokleilem klejem ale nie wiem jak to sie nazywa nigdzie nie umie tego znalezc!
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 08-11-2007
Model: Focus C MAX
Silnik: 2.0 TDCi 175 KM 405 NM
Rocznik: 2004
|
To jest najprawdopodobniej cały sterownik komputera.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Zarejestrowany: 22-02-2008
Model: focus MKII
Silnik: 2,0 tdci
|
cóż nie masz szczęścia, jak widać zniszczylo przednią osłone dolna silnika, biegnie wzdłuż zderzaka, to nie jest największy problem, są dostępne używki i nowe, w pudle które opisujesz niestety jest w tym egzemplarzu zlokalizowany jest sterownik jak puszka dynda to znaczy ze on wisi na kablach. niestety nie wiem czy nie trzeba wymienić całości razem z obudową filtra powietrza, w moim przypadku była sprawa skasowania całości auta więc nie badałem sprawy do końca, pozdro
|
|
|
#8 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005
|
prosze poprawić temat zgodnie z regulaminem :fcp7 jeżeli nie zostanie poprawiony to zostanie usuniety
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Zarejestrowany: 29-05-2008
Model: Focus C-Max
Silnik: 1.6 TDCi 109 KM
|
"...rozkrecilem to pudelko przed filtrem powietrza i w srodku znajduje sie jakas jednostka sterujaca lub cos podobnego do komputera samochodowego i mnustwo przewodów do tego podłaczonych na na trzech zlaczach co to ma za zadanie?? no i teraz szukam tej pokrywy do tego bo mam popekaną na razie pokleilem klejem ale nie wiem jak to sie nazywa nigdzie nie umie tego znalezc!..."
Jeśli dobrze rozumiem kolego to co opisujesz to sprawa ma sie tak : uszkodziłes sobie obudowe komputera (sterownika) tzw. rezonator ( nazwa z paragonu fiskalnego, sam kupowałem w ASO w Lesznie - koszt 245 zł + 42 zł uchwyt ). Jeśli nie uszkodziłeś komputera to sie ciesz bo to kolejny spory wydatek - używany ok. 1000 zł, nowy w ASO 2900 zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Ja próbowałem znależć na allegro i giełdzie tą obudowe ale każda była "leczona". Dobra rada - kup w ASO i nie żałuj tych trzech stów bo to bardzo ważna rzecz, w niej znajduje sie "mózg" naszych maxymilianów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. P.S. Mam kolege który przywiózł sobie bitego C-Maxa i taką "leczoną" obudowe kupił na giełdzie za 100 zł. Kilka dni póżniej podczas jazdy pękła i zawisła na kablach a że nie miał jeszcze nadkola to koło wciągło pod siebie komputer i zmiażdzyło. Miało byc taniej a zrobiło sie okrutnie drogo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. To jest niestety poważna wada konstrukcyjna C-Maxa. Konstruktorzy Maxa zaplanowali chyba to miejsce po ciężkim weekendzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Większośc aut ma komputery na podszybiu itp. W naszych C-Maxach wystarczy wieksza stłuczka przodem i jest duże ryzyko uszkodzenia kompa. Jest to również gratka dla sprawnych złodzieii. Wystarczy sie schylic, użyc wiekszej siły i komp jest w rekach"nowego" własciciela a potem allegro lub giełda i 1000 zł. Osobiscie widziałem taką akcje w Belgii. Mało tego, sam padłem ofiarą takiej sytuacji.. Kupiłem Maxymiliana w Belgii, zapłaciłem ale odbierałem kilkanaście dni póżniej. Niestety juz bez kompa bo go w miedzy czasie ukradli. Ile miałem póżniej kłopotów z dostaniem kompa do mojego Maxa to co niektórzy forumowicze pewnie pamietająGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. A ha - cena obudowy z uchwytem z marca 2008. Ostatnio edytowane przez PYRA ; 13-05-2009 o 01:02 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
no to juz wszystko wiem caly rezonator cena 250zl. mi potrzeba tylko pokrywe rezonarora cena 56zł. no i osłona 80zł. odetchnalem z ulga!
|
|
|
|