![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 03-12-2007
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 TDCi 125/144KM 340/403Nm :) chip by heko
Rocznik: 12.2007
|
Jak zadzwonisz na Ford Pomoc (z naklejki na szybie) to zastępczy przysługuje bez gadania z tego co pamiętam. A kłopoty z nieszczelnością są znane od dawna - tak jak kubuś napisał.
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Paweł
Model: mondeo MK4
Silnik: 1.8 TDCI 100 KM
Rocznik: 2008
|
Awaria w wyniku której nastapio włączenie kontrolki ABS i ESP to rzekomo konieczność wymiany wiązki kabli od ABS przy jednym z kół. Okaże się po wymianie. Odnośnie Ford Pomoc - to nic ich nie jest w stanie przekonać do zapewnienia auta zastępczego, jeżeli uszkodzone auto jeżdzi. Moje MK4 jeżdzi, choć nie ma takich standardów bezpieczeństwa jak auto z abs i esp. Pytałem czy gdyby moje auto nie miało hamulców, to też by mi nie przysługiwało auto zastępcze - gdyz auto uszkodzone (bez hamulców) mogłoby jeździćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Nie uzyskałem odpowiedzi. Mieli oddzwonić ale :581: nie oddzwonili. Odpowiadając na pytanie kolegi który pytał się o objewy uszkodzonego koła zamachowego - odpowiadam że w moim przypadku - ciężko wchodzaca jedynka i wsteczny. Po wymianie dolegliwości ustały.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
![]() Imię: Paweł
Model: mondeo MK4
Silnik: 1.8 TDCI 100 KM
Rocznik: 2008
|
Naprawa ABS i ESP wykonana skutecznie przez serwis Forda w Gdyni. Serwis moim zdaniem profesjonalny. W wyniku naprawy wymieniono dwie wiązki kabli przy kołach z przodu. Generalnie przebieg mojego MKIV to ok 20500 km i mam nadzieje że po gwarancji (za rok) nie będzie żadnych niespodzianekGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam wszystkich użytkowników tego pięknego autaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
Teraz zauważyłem że kolega ma 1,8 tdci 100KM ,chyba pierwszy na forum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., może podzielisz się wrażeniami jak się jeździ, silnik daje radę?
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
![]() Zarejestrowany: 29-05-2009
Model: Mondeo MK1
Silnik: 2,0 136KM
Rocznik: 1993
|
A ja mam takie pytanie (przepraszam może trochę lamerskie).
Jak rozróżnić motorek 1,6 110KM od 1,6 125KM? Bo będę niedługo odbierał autko i się zastanawiam jak to sprawdzić. Karta pojazdu, oznaczenia na silniku czy może VIN? |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Łukasz
Model: Alfa Romeo
Silnik: 1,75
Rocznik: 2013
|
Cytat:
Pełne wyposażenie i parametry auta można sprawdzić na stronie [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Trzeba się rejestrować, ale nie zajmuje to dużo czasu. |
|
|
|
|