![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#91 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 30-12-2008
Model: monde
Silnik: 20
Rocznik: 2009
|
Cytat:
Swoją drogą to dealera masz przedniego. Ja swojemu zawracałem d... przez 3 miesiące różnymi rzeczami do sprawdzenia i nie miał żadnych problemów. |
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 01-07-2009
Model: S-Max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2010
|
Witam
Też chciałbym zamontować bluetooth. U mnie w aucie był już zamontowany zestaw głośnomówiący nokii połączony z radiem 6000 CD. Taki na kabel. Wyjąłem schowek i znalazłem taki sam jak opisany wcześniej czarny moduł nokii ale o innych symbolach. Czy wystarczy że kupię moduł obsługujący bluetooth i wepnę go w miejsce starego czy trzeba będzie się bawić z kładzeniem nowych wiązek itd...? |
|
|
|
|
|
#93 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 18-06-2008
Model: C-Max
Silnik: 1.8 FlexiFuel
Rocznik: 2007
|
A mógłbyś zrobić zdjęcia lub podać więcej szczegółów. Spisać numery, opisać złącze, ilośc pinów. Jak najwięcej szczególów PROSZĘ
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
|
Cytat:
Nie chcę mieszać w wątku głownym ale tu [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] znalazłem info że nawet moduły 488 mają usb tyle że nie pod postacią osobnego złacza tylko ze złacza głownego, tego 54 pinowego. Ale jest nieaktywne. To pokrywa się z informacją ale nie pamiętam skąd że 112 ma 2 usb. Jedno ze złącza a drugie osobne. Funkcje ich też miały być rózne. Czy to możliwe? Może ktos z lepszą znajomością angielskiego poszukać. Ostatnio edytowane przez glucosum ; 05-07-2009 o 02:22 |
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 01-07-2009
Model: S-Max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2010
|
Nie bardzo wiedziałem jakie szczegóły podać więc po prostu wrzucam zdjęcia modułu i złącza
|
|
|
|
|
|
#96 | |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: Alfa Romeo
Silnik: 1,75
Rocznik: 2013
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
|
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Może my też byśmy spróbowali go tak "zaktualizować"..... Ostatnio edytowane przez glucosum ; 05-07-2009 o 02:27 |
|
|
|
|
|
#98 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 30-12-2008
Model: monde
Silnik: 20
|
Cytat:
- wątpię, aby dilerzy forda cokolwiek update'owali przez ten port. ;-) - ja widziałem 2 wersje modułu 488 Ze standardowym złączem USB i bez. - nawet jeśli wyjście USB jest gdzieś w głównej wtyczce i może być wykorzystywane do update to nasuwa się pytanie o protokół. Bo że nie będziemy mieli dostępu do softu jak w pendrive to pewnik. ;-) Zaś protokól jtaga jest znany. - i najważniejsze. Specyfikacja użytych elementów mówi, że jest obsługa portu USB. Natomiast nie ma playera MP3. Śmiem twierdzić, że ta nieaktywność to właśnie efekt braku dekodera mp3/wma Ja na razie nie będę walczył z przeprogramowaniem modułu. FIFO obowiązuje :-) Właśnie jadą do mnie zabawki, dzięki którym będę mógł (mam taką nadzieję) pobawić się sterowaniem conversa+ |
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
![]() Zarejestrowany: 27-03-2009
Model: Mondeo IV - automat
Silnik: 2.0 TDCi-140KM Vmax-208 km/h
|
Mam prośbę do użytkowników telefonów NOKIA i szczęśliwych posiadaczy radia SONY 6CD+MP3+BT+USB+VOICE oraz systemu Converse+. Ile wierszy ma menu TELEFON po zalogowaniu telefonu? Z moim starym sonyericsson k550i mam 5 wierszy i pełny dostęp do różnych funkcji telefonu łącznie z odtwarzaniem muzyki MP3 z telefonu poprzez BT Audio Player.
Niestety Nokia N95 8GB ładnie odtwarza muzykę, ale menu Telefon na Conversie pokazuje tylko 3 wiersze menu do wyboru. Chciałbym zamienić stary telefon na nowy (np. nokia E66, N75), ale jak ma jakoś dziwnie działać to zostanę przy starym. Proszę więc o uwagi odnośnie używanych przez Was telefonów (różne marki) bluetooth i Converse+. Z góry dzięki!
|
|
|
#100 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 20-05-2009
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 115
Rocznik: 2006
|
Cytat: