![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Łukasz
Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 TDDI
Rocznik: 2004
|
Witam
Ostatnio zauważyłem ciekawe zjawisko w mojej foce przy odpaleniu na zimnym silniku auto dziwnie metalicznie piszczy. Po dodaniu odrobiny gazu przestaje. Gdy się rozgrzeje jest ok. Natomiast problem pojawia się znów jak się za szybko sprzęgło puści. Tak jak by jakiś pasek. Co to może być?? Mam też jeszcze jedno pytanie. W kombiakach w klapie na górze tuż przy górnych krawędziach tylnych siedzeń pod roletą są takie metalowe kawałki. Jak by podpórki do siedzeń. Czy ja dobrze rozumuje że to jest do tego czy do czegoś innego. U mnie jest to poluzowane i lata a niewiem jak to przykręcić czy dopchnąć do siedzeń???? Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Robert
Model: Focus [Mk2] FL
Silnik: 1.8 TDCI 138KM & 360Nm V-Tech
Rocznik: 2008
|
Odnośnie metalicznych pisków to na 90% pasek wieloklinowy (sam tak miałem)- myślałem, że któraś rolka lub napinacz piszczy ale wymieniłem sam pasek i cisza. Piski były słyszalne szczególnie przy dużej wilgotności (jak samochód postał parę godzin, to po odpaleniu przez jakieś pół minuty tak właśnie piszczało, rzęziło)
|
|
|
|