Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-07-2009, 13:07   #1
Bad-i
ford::beginner

Model: Mondeo TS
Silnik: 2.5 T
Rocznik: 2008
Domyślnie dlaczego w podpisach macie bixenony

nie wiem czy wiecie ale to co oferuje ford nie ma nic wspolnego z bixenonami.

Najgorsze jest to ze debile z ASO forda wmawiaja klientom ze to jest wlasnie bixenon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bad-i jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-07-2009, 13:15   #2
Starwarrior
ford::advanced

Model: Mondeo Ghia X mk3
Silnik: 2.0TDDI
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: dlaczego w podpisach macie bixenony

ja nie mam mk4 ale o co tam chodzi z tymi ksenonami???

Po remapie: 141KM 324,6Nm
Starwarrior jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-07-2009, 13:19   #3
Bad-i

Cytat:
Napisał Starwarrior Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ja nie mam mk4 ale o co tam chodzi z tymi ksenonami???
jestem nowa osoba na tym forum ale co mnie bardzo zaskoczyło wiekszosc uzytkownikow MK4 ma w podpisie bixenony.

Niestety ku ich niezadowoleniu musze napisac ze mają błedne opisy bo zaden MK4 nie ma biksenonów. Oczywiscie oferta forda ma taka pozycje i sam zreszta za nią dopłacałem - po odbiorze auta okazuje sie ze to goowno nie biksenon. Sa to swiatla ksenonowe z doswietlaniem zakretu, niestety swiatlo drogowe pozostaje i jest podawana z innej zarowki (co juz wyklucza pojecie biksenonu). Po odebraniu samochodu juz po jednym dniu bylem w ASO zeby to reklamowac - skonczylo sie na duzym rabacie i wielu giftach (powiedziałem ze oddaje samochod bo nie jest on zgodny ze specyfikacja).
Stary 15-07-2009, 13:27   #4
Starwarrior

Model: Mondeo Ghia X mk3
Silnik: 2.0TDDI
Rocznik: 2001

nie wiem czy żaden mk4 nie ma bi-ksenonów, ale zgadzam się z Tobą że doświetlanie zakrętów to nie bi-ksenon...

Po remapie: 141KM 324,6Nm
Starwarrior jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-07-2009, 13:32   #5
Bad-i

Cytat:
Napisał Starwarrior Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie wiem czy żaden mk4 nie ma bi-ksenonów, ale zgadzam się z Tobą że doświetlanie zakrętów to nie bi-ksenon...
z moich informacji wiem że żaden Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (mimo ze tak jak wczesniej napisałem Ford (citroen chyba tez) tak je nazywaja)
Stary 15-07-2009, 13:36   #6
trtami

Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI, 140KM
Rocznik: 2007

Ja mam Bi-xenon w podpisie i nie wiem jak zmienic ta sygnaturę

jest to opcja chyba juz nie edytowalna na tym forum, a jesli sie myle to prosze o porade jak to zmienic
Stary 15-07-2009, 13:40   #7
Bad-i

Cytat:
Napisał trtami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja mam Bi-xenon w podpisie i nie wiem jak zmienic ta sygnaturę

jest to opcja chyba juz nie edytowalna na tym forum, a jesli sie myle to prosze o porade jak to zmienic

mi akurat podpis nic a nic nie przeszkadza. Ciekawy jestem tylko czy jak odbieraliscie samochody (oczywiscie kupione jako nowe w salonie) to czy walczyliscie o jakies rabaty i błedy ASO (dodam ze u mnie nie była to ich jedyna wpadka)
Stary 15-07-2009, 13:40   #8
kristof70
FCP member

Model: Mk4 Mondeo TitaniumX
Silnik: 2.0 Duratec 145KM
Rocznik: 05.2009

Cytat:
Wg cennika to sie nazywa:
system statycznych ksenonowych reflektorów adaptacyjnych ze spryskiwaczami i automatyczną regulacja kąta ustawienia.

wg prospektu : system ksenonowych reflektorów ze statycznymi światłami doświetlającymi zakręty ( statyczne reflektory ksenonowe, automatyczna regulacja kata ustawienia świateł w pionie oraz spryskiwacze), nie ma nic o bixenonach, chociaż jak zbierałem oferty przed zakupem to sprzedawcy pisali w "skrócie" bixenony, ale w umowie sprzedaży nie mam nic o bixenonach.
kristof70 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-07-2009, 13:45   #9
Bad-i

Cytat:
Napisał kristof70 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wg cennika to sie nazywa:
system statycznych ksenonowych reflektorów adaptacyjnych ze spryskiwaczami i automatyczną regulacja kąta ustawienia.

wg prospektu : system ksenonowych reflektorów ze statycznymi światłami doświetlającymi zakręty ( statyczne reflektory ksenonowe, automatyczna regulacja kata ustawienia świateł w pionie oraz spryskiwacze), nie ma nic o bixenonach, chociaż jak zbierałem oferty przed zakupem to sprzedawcy pisali w "skrócie" bixenony, ale w umowie sprzedaży nie mam nic o bixenonach.

he he to moze to zmienili, bo ja w specyfikacji zamówionego auta miałem wlasnie biksenony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

do tego tez miałem np. regulowane i składane elektrycznie lusterka zewnetrzne czy tez regulowana wysokosc fotela pasazera (niestety w tym pakiecie nigdy takiej opcji nie bylo..... te błedy musiały ich zabolec)
Stary 15-07-2009, 13:50   #10
kristof70
FCP member

Model: Mk4 Mondeo TitaniumX
Silnik: 2.0 Duratec 145KM
Rocznik: 05.2009

Cytat:
Napisał Bad-i Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
he he to moze to zmienili, bo ja w specyfikacji zamówionego auta miałem wlasnie biksenony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

do tego tez miałem np. regulowane i składane elektrycznie lusterka zewnetrzne czy tez regulowana wysokosc fotela pasazera (niestety w tym pakiecie nigdy takiej opcji nie bylo..... te błedy musiały ich zabolec)
w umowie mam ksenony....
kristof70 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania