![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 17-06-2008
Model: mondeo mk3
Silnik: 1.8 lx
Rocznik: 2001
|
witam,koledzy mam problem z moim mk3 (mondeo 1.8LX)nie pali mi na pierwszy cylinder,na poczatku myslalem ze to świece lub przewody jednak sprawdzilem to dziala,nastepnie myslalem o wtrysku przelozylem go w inny cylinder i tez dziala,czy ma ktos jakas opcje co jest nie tak, z góry dziekuje za pomoc
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005
|
sprawdź czy masz iskre jeżeli jest to czy dochodzi paliwo jeżeli jest to sprawdź ciśnienie sprężania na cylindrach
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 15-07-2009
Model: Mk4 Mondeo TitaniumX
Silnik: 2.0 TDCI/140 KM
Rocznik: 08 2007
|
mi tak sie stalo w fokusie mk1 jak padla cewka i palil tylko na 3 cylindry, po wymianie bylo jak cacy pozdr
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Imię: Sylwek
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.2 175KM
Rocznik: 2009
|
Sprawdz cewke ,najlepiej podmienic z innego mondeo.U mnie wlasnie cewka byla przyczyna takiej pracy silnika.Mozesz tez ja wymontowac i obejrzec dokladnie czasem moze byc gdzies peknieta. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 17-06-2008
Model: mondeo mk3
Silnik: 1.8 lx
Rocznik: 2001
|
witam ponownie,po podpieciu auta pod kompa wykazalo mi dwa bledy: cewka (tak jak koledzy podpowiadali)a drugi to problem z glowna wiazka kabli,jednak po wymianie cewki problem sie rozwiazal,dzieki bardzo za pomoc,pozdro
|
|
|
|