Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 17-07-2009, 22:10   #31
jacekplacek0808
ford::advanced

Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCI TIT
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Jeszcze raz o EGR

Do Strzaly.Egr juz czyscilem,teraz chcialbym kolektor ale nie usmiecha mi sie go rozkrecac bo nie wiem czy uszczelki jeszcze dobre.Jezeli kupie uszczelki a okaze sie ze sa dobre,jak u ciebie,to kasa wydana a na brak auta nie moge sobie pozwolic. Pomyslalem ze zaaplikuje taki srodek,tym bardziej ze widzialem jak czyszcza to holendrzy,wlasnie takimi specyfikami.Ale chyba sie jednak wstrzymam i wyczyszcze demontujac go poniewaz tak jak mowisz:co sie stanie z ta sadza i smola-pewnei wleci do silnika.
P.S.Denerwuje mnie kopcenie i wydaj mi sie ze to przez te smoly i sadze.

jacekplacek0808 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-07-2009, 22:23   #32
Mariusz
ford::professional

Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan

Strzała, jeśli myślisz o zatkaniu wężyka gumowego od podciśnienia, który dochodzi do EGR-u, to guzik prawda. To nic nie daje przy okablowanym EGR-ze.

668855686
Mariusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-07-2009, 22:52   #33
SrebnaStrzała
ford::expert

Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011

Cytat:
Napisał jacekplacek0808 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Do Strzaly.Egr juz czyscilem,teraz chcialbym kolektor ale nie usmiecha mi sie go rozkrecac bo nie wiem czy uszczelki jeszcze dobre.Jezeli kupie uszczelki a okaze sie ze sa dobre,jak u ciebie,to kasa wydana a na brak auta nie moge sobie pozwolic. Pomyslalem ze zaaplikuje taki srodek,tym bardziej ze widzialem jak czyszcza to holendrzy,wlasnie takimi specyfikami.Ale chyba sie jednak wstrzymam i wyczyszcze demontujac go poniewaz tak jak mowisz:co sie stanie z ta sadza i smola-pewnei wleci do silnika.
P.S.Denerwuje mnie kopcenie i wydaj mi sie ze to przez te smoly i sadze.
Jak ja w 2002 mam całe uszczelki to Ty, tym bardziejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. u mnie były jak noweGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
One są z bardzo twardej gumy silikono-podobnej. Mogę Ci dać 100% ggwarancji że nie musisz wymieniac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
SrebnaStrzała jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-07-2009, 08:38   #34
jacekplacek0808
ford::advanced

Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCI TIT
Rocznik: 2008

Ok.Dzieki za rade.Pozdrowienia
jacekplacek0808 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-07-2009, 16:28   #35
darekdanusia
ford::average

Model: MKIII
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2002

ja wyczyscilem swoj egr i teraz auto troche gorzej chodzi pozniej znacznie turbo sie zalącza dlaczego?
darekdanusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-07-2009, 17:19   #36
SrebnaStrzała

Cytat:
Napisał darekdanusia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ja wyczyscilem swoj egr i teraz auto troche gorzej chodzi pozniej znacznie turbo sie zalącza dlaczego?
Ja mówiłem nie ma co czyścić egr'a tylko go zatkać.
Stary 18-07-2009, 21:04   #37
rob75
ford::beginner

Model: mondeo mk3
Silnik: tddi
Rocznik: 2001

witam czy w TDDI czyścić kolektor dolotowy a jet to ten z przodu silnika ten plastikowy
rob75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-07-2009, 21:07   #38
SrebnaStrzała

Cytat:
Napisał rob75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
witam czy w TDDI czyścić kolektor dolotowy a jet to ten z przodu silnika ten plastikowy
Czy coś to pomoże hmm... jak jest duży syf to może poprawi sie przepływ powietrza. Jak masz dużo czasu wolnego to czemu nieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 18-07-2009, 21:18   #39
rob75
ford::beginner

Model: mondeo mk3
Silnik: tddi
Rocznik: 2001

to czemu tu jest dużo na ten temat pisane żeby zaślepić EGR i wyczyścić kolektor
rob75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-07-2009, 21:44   #40
SrebnaStrzała

Cytat:
Napisał rob75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to czemu tu jest dużo na ten temat pisane żeby zaślepić EGR i wyczyścić kolektor
Zaślepić EGR to nie to samo co czyszczenie kolektoraGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
O ile to pierwsze przyniesie efekt o tyle to drugie zależy jak bardzo jest zasyfioneGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Zasady postowania