![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#791 | ||
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 15-01-2005
Model: Mondeo Mk4 i Mk5 oczywiście kombi
Silnik: DW10C 140KM i EcoBlue 190KM
Rocznik: 2012.05 i 2021.07
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#792 | |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI, 140KM
Rocznik: 2007
|
![]() Cytat:
Tak dla przykładu podałem ile z mondziaka musieliby wycisnąć jesli chceiliby dotrzymac umowy, ale faktycznie forda nie ma w ofercie
Ford mondeo hatchback 2.0 TDCI Titanium X IVDC, 18'', ??-Xenony, 6CD, Bluetooth, VOICE command, Ostatnio edytowane przez trtami ; 17-07-2009 o 10:14 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 04-11-2007
Model: Mondeo Ghia
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005
|
![]()
Ktoś chipował mk3 2.0 tdci 115 koników?O ile się ta skromna stadninka powiększyła?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bo mam trochę zbędnej kasy i tak się coraz bardziej na viruska nastawiam. Ktoś go wgrywał na mineralnej w Wawie? No i czy ktoś wkładał większy intercooler do mondka, czy lepiej sobie taką operacje darować?
Ogólnie tak się tylko boje, że awaryjność może się po tej operacji zwiększyć.. Jak to u was wygląda?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
FCP TUNER
![]() Imię: Grzegorz
Model: Edge
Silnik: 2.0tdci 235KM 500Nm
Rocznik: 2018
|
![]()
...mam już drugiego takiego...zchipowanego...zero problemów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ...pierwszy przejechał 170tkm. na chipie...drugi ma 180tkm...na chipie od 30-stu...
...po chipie 146KM i 380Nm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#795 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 01-07-2008
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2002
|
![]()
Ciekawe co z mojego da sie wytciagnac, mam juz (niby) 180tys km nawalone ale w sumie to niewiadomo czy to tak do konca oryginalny przebieg. Ogolnie chciałem wpasc do Krakowa teraz na tygodniu i zainstalowac jakas grype do kompa, bo nie wiem czy mozna ufac tjunerom u mnie na wsi.
![]() |
#796 |
FCP TUNER
|
![]()
...wpadaj...wpadaj.. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tylko wcześniej napisz do mnie na PW...co by jakiś termin załatwić itd...itp..
![]() |
#797 |
![]() Zarejestrowany: 16-06-2006
Model: Mondeo MK III
Silnik: 2,0 TDDI 90 KM
Rocznik: 2004
|
![]()
Witam,
Czytam o waszych "potworach" które mają po 180, 220, 250 i więcej KM i tak mi trochę łyso że z moimi 90 (!) to mogę się ścigac z rowerkiem mojej córki... Już jakis czas temu planowałem go troszkę podkręcic ale jak to zawsze bywa, były inne rzeczy na głowie. Od kilku dni natomiast mam wrażenie, że mój mondek stał się strasznie mułowaty. Przyspieszenia to on nigdy nie miał dobrego, ale teraz wkręcic go na obroty, przyspieszyc gwałtowniej to o tym mogę zapomniec. Powyżej 2500 obrotów idzie ładnie, ale zmieniając bieg z 2 na 3 np przy 40 km łapię turbodziurę, wogóle nieczuję aby auto było zrywne. Przy wyższych biegach to samo. Macie doświadczenia w chipowaniu tak słabej jednostki? Nie zależy mi na uzyskaniu większej prędkości lecz na elastyczności i możliwości przyspieszania. Ile do takiej jednostki, można bezpiecznie dla silnika dodac KM? Pozdrawiam Piotrek |
![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
FCP TUNER
|
![]()
...tu masz wykres z hamowni ...przed i po ...ale na boxie...bo na chipie jes jeszcze lepiej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
http://catalog.vtech.pl/graph/ford_18tddi_90ps_box.jpg
![]() |
#799 |
![]() Zarejestrowany: 16-06-2006
Model: Mondeo MK III
Silnik: 2,0 TDDI 90 KM
Rocznik: 2004
|
![]()
Dzięki, teraz tylko muszę nauczyc się czytac wykres Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#800 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 03-10-2007
Model: Jeep Grand Cherokee
Silnik: 4.0 I6
Rocznik: 1994
|
![]()
PITA - muli Ci, bo upały są sakramenckie (no...dzisiaj leje od 12 h non stop i jest sporo chłodniej). Zanim turbina się rozkręci i dmuchnie to gorące powietrze w intercooler, który też jest cały rozgrzany... to moja foka się w serii mogła ścigać ze starem załadowanym po brzegi... bo już miejskie autobusy mi dawały radę...
Po czipie jest zdecydowanie lepiej, ale też odczuwalnie słabiej w upał. Ale i tak chipuj, bo (jak to mówią moi instalatorzy) "będzie Pan zadowolony" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A mój ojciec został kolejnym zarażonym Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Miał mieć 115 KM w serii, ale wyszło 108 KM i ogranicznik prędkości w prezencie od fabryki... Wyjechał za bramę V-tech ze 132 KM i o 60 Nm więcej (nie pamiętam dokładnych danych) i ze zdjętą blokadą. Wykres idealnie pokrywa się z fabryką, tylko jest "troszkę" powyżej) Wreszcie busik przyspiesza jak osobówka, leci 170 km/h (jest jeszcze zapas spory, ale ojciec się bał tak za pierwszym razem deptać do końca) i na 6 biegu ma siłę jechać pod górę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I to z lekkim dreszczykiem, bo to była premiera tego silnika w V-tech. Jeszcze nie mieli okazji go robić, ale Piro jak zwykle spisał się na medal. Do tego obiecali aktualizację Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Normalnie takiego szczęsliwego własnego tatusia daaaawno nie widziałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak w "pimp my ride". Mama trochę nie przekonana, że wydatek był konieczny, ale ona tym autem nie jeździ, ani nawet nie jest wożona, więc nie rozumie słów taty "z muła zrobili mi mustanga" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
Tagi |
chip , chiptuning , hamownia , tuning |
|
|